14 °C Stjørdal, NO
22/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 25

– Vi har åpne dører for alle som liker å synge

Stjørdal Musikkråd inviterer til sangverksted på Ole Vig videregående skole

SYNG MED OSS: Nå starter sangverkstedet opp igjen. På første sangøvelse før pandemien var 19 personer påmeldte. Astrid Vikaune og Berit Nysæter ønsker velkommen til sangverkstedet ved Ole Vig videregående skole. SYNG MED OSS: Nå starter sangverkstedet opp igjen. På første sangøvelse før pandemien var 19 personer påmeldte. Astrid Vikaune og Berit Nysæter ønsker velkommen til sangverkstedet ved Ole Vig videregående skole.

Stjørdal Musikkråd inviterer til sangverksted på Ole Vig videregående skole, og terskelen skal være lav for deltakelse. Folk i alle aldre som liker å synge ønskes velkommen.

De tror det er mange som praktiserer sang i eget selskap gjennom uka, og nå vil musikkrådet gjerne at flere blir med på en spennende sangreise for å lære sangteknikker, riktig pusteteknikk, og kanskje blir det fremført sang sammen med andre.

– Vi startet opp med sangverksted rett før pandemien slo til i første del av mars. Da hadde vi 19 påmeldte personer til kurset. Det ble med denne øvelsen før avlysning av videre sangkvelder. Nå starter vi opp igjen, sier Berit Nysæter som har leder Lillian Balsvik med i musikkrådet. Instruktør under sangverkstedet blir fortsatt Astrid Vikaune, som har mange års erfaring med sang og har vært dirigent for flere sangkor.

Åpne dører for alle

– Hvem kan melde seg på sangverkstedet?

– Vi har åpne dører for alle som liker å synge. Gjerne også de som ønsker å utvikle sin sangstemme. Jeg bruker å si at alle kan synge, men at teknikkene hos de som synger nesten alltid kan forbedres, sier Astrid Vikaune. Arrangøren Stjørdal Musikkråd legger samtidig vekt på det sosiale ved slike sangverksteder og at flere utfører sang samlet eller individuelt. Sangverkstedet legges til onsdager fra klokken 19 til 21. Første øvelse er 16. september og den siste 21. oktober, kun avbrutt av høstferieuka.

Et aktivt musikkråd

– Hva kan Stjørdal Musikkråd si om egen aktivitet gjennom året?

– Vi i musikkrådet hadde med samarbeidende sangkor stor suksess på 17. mai i 2019. Da fikk vi samlet flere lokale sangkor som ble med og feiret nasjonaldagen. Vi har arrangert, eller vært medarrangører bak «Sangen og musikkens dag». Dette årets 17. mai skapte vi en digital stafett med tema «Blant alle lande». Vi er en kontaktorganisasjon for kor og korps, og som navnet tilsier gir vi råd og veiledning innen sang og musikk generelt, sier Berit Nysæter.

Les forrige sak:
Blandet værdrops på vei

Denne uka vår vi litt av alt fra værgudene

Close