13 °C Stjørdal, NO
07/07/2020

– Vi har skikkelig tro på disse lokalene

Frivilligsentralen flytter inn i Samfunnshuset

PÅ FLYTTEFOT: De går for en god sak med kurs for ny adresse hos Frivilligsentralen i Stjørdal. Den nye basen blir på tidligere Stjørdal Samfunnshus. Siri Bones, Fida Afif og Jon Uthus ønsker alle hjertelig velkommen. PÅ FLYTTEFOT: De går for en god sak med kurs for ny adresse hos Frivilligsentralen i Stjørdal. Den nye basen blir på tidligere Stjørdal Samfunnshus. Siri Bones, Fida Afif og Jon Uthus ønsker alle hjertelig velkommen.

Frivilligsentralen har startet arbeidet med innredning og klargjøring av lokalene til tidligere Stjørdal Samfunnshus.

Det er to erfarne ledere som nå viderefører arbeidet hos Frivilligsentralen. Fida Afif og Siri Bones har allerede flyttet inn på hvert sitt kontor. Den store salen på det tidligere Samfunnshuset møbleres og den gamle scenen ivaretas videre for bruk. Nylig ble det første styremøtet med nyvalgt leder gjennomført i lokalene. Styreleder Jon Uthus skal sammen med både ansatte og styret legge føringer for videre satsing og prioriteringer fremover.

Har stor tro på lokalene

– Vi har skikkelig tro på disse lokalene i sentrum av Stjørdal. Her snakker vi om et inkluderende hus helt uten terskler for besøk eller deltakelse, sier Jon Uthus. Han er genuint opptatt av en videreutvikling av frivillighet, integrering og aktiv deltakelse på tvers av kulturer. Det tidligere Samfunnshuset midt i byen mener styrelederen kan bli nettopp den areaen som Frivilligsentralen ønsker seg.

– Hva vil Frivilligsentralen prioritere av aktiviteter fremover?

– Vi kommer nok til å videreføre arrangementene som vi har gode erfaringer med. Jul for alle i Fjellhallen, Vinter i Norge på Selbuskogen skisenter og Internasjonal dag på Torget. Dette er bare tre av mange arrangement vi tilbyr. Kanskje får vi i gang noe musikk på Torget i tillegg. Vår lille blå campingvogn skal være med fortsatt, sier Siri Bones, som håper terskelen blir lav for å benytte seg av Frivilligsentralens tilbud.

OPTIMISTISK STYRE: Det nye styret har hatt sitt første drøftingsmøte i lokalene hos Frivilligsentralen. Foran fra venstre: Siri Bones, Jon Uthus, Karin Aune Berg og Inger-Ruthgerda Wellendorf. Bak fra venstre: Stine Slørdal, Kari Christensen, Leif Anders Hastadklev, Fredrik Holmen og May Renate Kolås.
OPTIMISTISK STYRE: Det nye styret har hatt sitt første drøftingsmøte i lokalene hos Frivilligsentralen. Foran fra venstre: Siri Bones, Jon Uthus, Karin Aune Berg og Inger-Ruthgerda Wellendorf. Bak fra venstre: Stine Slørdal, Kari Christensen, Leif Anders Hastadklev, Fredrik Holmen og May Renate Kolås.
Låner ut gratis utstyr fra BUA

Frivilligsentralen vil etter hvert få tre-fire kontorrom i bygget. Kjelleren vil også delvis bli disponert til lager og ulike formål. Oppe i «hovedsalen» er allerede flere sofagrupper på plass. Det samme gjelder utlånsmateriell. Det er også Frivilligsentralen som drifter BUA, en utlånstasjon plassert i Værnesgata.

– Her på Frivilligsentralen skal vi lagre eller oppbevare mindre mengder utstyr. Det blir adskilte rom for gjenbruksklær og leker med øvrig utstyr som håndteres fra oss. Her vil det også bli matutlevering fra eget kjøkken i perioder, forklarer Fida Afif og Siri Bones. Styreleder Jon Uthus vil at styret skal ha flere strategiske diskusjoner fremover for å konkretisere innsats og mål.

– Frivillighet er noe for alle

– Vi ønsker flere aldersgrupper med i frivilligheten. Frivillighet er noe for alle, og det er bare en styrke at folk fra ulike kulturer samles for å utveksle erfaringer. Arbeid i lag gir tillitt på samme måte som dugnadene vi kjenner i samfunnet, sier Jon Uthus. Fida Afif har arbeidet på Frivilligsentralen i over ti år.

– Jeg husker fra starten av da Jon Uthus tok en prat med noen av oss i Fjellhallen. Den gang snakket vi ikke like godt norsk. Jon støttet våre ideer og ga oss tillit. Han så tidlig at vi kunne utrette noe sammen, derfor er på en måte ringen sluttet når Jon nå ble styreleder på sentralen, sier Fida Afif.

Les forrige sak:
Samarbeider om herrelag i håndball

Stjørdals-Blink og Fram har meldt på lag i 3. divisjon

Close