-4 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

– Vi har stor tro på at vi vil lykkes med konseptet

Hegra Regnskapskontor etablerte etter sommeren en helt ny HR-avdeling

Sara Aalberg (t.v.) og Karin Liljeblad håper etter hvert å få flere kolleger på HR-avdelingen. Sara Aalberg (t.v.) og Karin Liljeblad håper etter hvert å få flere kolleger på HR-avdelingen.

Hegra Regnskap etablerte etter sommeren en helt ny HR-avdeling, som et av de første regnskapskontorer i Trøndelag. Nå håper de å være en støttespiller til små og mellomstore bedrifter.

– De fleste små- og mellomstore bedrifter har ikke råd til egen HR-avdeling. Vi har sett at det har vært et økende behov i forhold til operative oppgaver i bedriftene, og lovendringene kommer oftere og oftere. Dermed blir det vanskelig for en liten bedrift å være løpende oppdatert, sier Sara Aalberg og Karin Liljeblad.

Les også: – Aldri vært redd for å satse

HR er en forkortelse av det engelske begrepet human resources, som på norsk betyr menneskelige ressurser. Duoen Liljeblad og Aalberg utgjør i dag HR-avdelingen i Hegra Regnskap, og har nettopp, som en del av det første kullet i Norge, gjennomført en HR-utdanning gjennom bransjeorganisasjonen Regnskap Norge. Begge ble sertifiserte nå i oktober.

– Vi er en av få regnskapskontor i Trøndelag med egen HR-avdeling, sier de.

– I forkant

Målet er at de gjennom sin kompetanse nå kan bidra til at bedriftene i fremtiden kan være i forkant av utviklingen. Blant annet gjennom å foreta gjennomgang og oppdatering av arbeidsavtaler, implementering av personalhåndbok, oppfølging av sykefravær, kartlegging av kompetanse og rekruttering av nye medarbeidere.

Les også: Simen (19) har hatt en idé i flere år. Nå vil han realisere gründerdrømmen

– Tidligere har vi hatt inntrykk av at det ar foregått mye brannslukking, og flere ledere kunne ønsket å være mer i forkant. Vi tilbyr å være en støttefunksjon til de daglige lederne, mens de kan konsentrere seg om den daglige driften, sier HR-konsulent Aalberg.

– På grunn av stadige endringer trenger lederne folk med spisskompetanse som kan ta seg av HR-arbeidet, sier Liljeblad, som er teamleder på HR-avdelingen.

21 ansatte

Hegra Regnskap ble etablert 1.1.2019 etter en fusjon av de to regnskapskontorene Økonomisjef til leie og Hegra Regnskapskontor. Firmaet eies av Hegra Sparebank, og hadde i 2019 en omsetning på 18 millioner kroner og sysselsetter 21 mennesker fordelt på de to avdelingene i Stjørdal og Hegra. På sikt er målet at det blir flere enn to som skal jobbe i avdelingen.

– Det er vi to som har jobbet frem produktet og konseptet, men vi har et helt team bak oss som vi kan støtte oss på. Vi har stor tro på at vi vil lykkes med konseptet, og på sikt er målet å få ansatt flere i avdelingen, sier Liljeblad.

Til å begynne med har de henvendt seg til kunder av regnskapskontoret, men de sikter lenger enn som så.

– Vi har fått positiv respons fra de interne kundene vi allerede har jobbet med, men vi vil også henvende oss til eksterne bedrifter. sier HR-lederen.

Les forrige sak:
Lastebil har kjørt inn i bolighus – Meldes om glatte kjøreforhold

Politiet oppretter sak

Close