1 °C Stjørdal, NO
26/03/2019

Vi har utviklet en vinnervilje

NYE UTFORDRINGER: Etter en fin periode i Tangmoen håper Roar Vikvang nå å bringe Stjørdals-Blink opp i 2. divisjon.

 

Det ble ikke opprykk til 2. divisjon for Stjørdals-Blink i høst. Nytrener Roar Vikvang håper laget kan ta de nødvendige stegene i 2011.

Det var nok av skuffede trenere, spillere og supportere på Øverlands Minde en lørdagsettermiddag i oktober. Endelig hadde Stjørdals-Blink lyktes i å vinne sin 3. divisjonsavdeling, og etter 2-2 i den første kvalifiseringskampen var det kun finalen mot Tiller på hjemmebane som sto mellom laget og spill i 2. divisjon. Alt lå til rette for at en flott 2010-sesong skulle krones med opprykk, men en stygg kollaps og tap 2-4 gjorde at Blink sto tomhendt tilbake.

Klare satsingsområder
Siden den gang har det blitt gjort grep. Roar Vikvang har tatt turen fra Tangmoen og erstattet Ole Morten Hammer på trenerposten. Med på lasset har han fått med seg sin assistent Terje Sandmæl og noen spillerforsterkninger, i tillegg til at stallen også har blitt forsterket med impulser utenfra. I vinterens treningsarbeid forteller Vikvang at han og resten av laget har lagt vekt på klare satsingsområder for å stå bra rustet til seriestart.

– Vi har spesielt fokusert på ballbesittelse og å utvikle ferdighetene med ball. Det å kunne holde ballen i laget er veldig viktig for å kunne bli et godt fotballag. Aggressiviteten, spesielt defensivt, er også noe som har vært viktig. Spillerne har fått strammet opp sine arbeidsoppgaver, og responsen har vært veldig tilfredsstillende. I løpet av de siste seks kampene har vi kun sluppet inn to spillemål, noe som lover veldig bra. Spillernes mentalitet har også holdt seg god i vinter. Vi har ingen primadonnaer i laget, spillerne pusher seg selv og hverandre for å bli bedre. De ofrer mye for å vinne, ikke bare i kamp men også på trening. Kort sagt mener jeg vi har klart å utvikle en vinnervilje i vinter.

Coop Storlien artikkelnivå

Stjørdals-Blink har også helt bevisst forsøkt å spille mot god 2. divisjonsmotstand i vinter.

– I 2. divisjon er tempoet høyere enn i 3. Det er veldig viktig at vi får testet oss mot lag i divisjonen over, sånn at vi vender oss til det høye tempoet. Så får vi heller leve med at vi av og til møter for sterk motstand og taper noen kamper. I februar møtte vi Nardo til treningskamp og vant 2-0. I Vinterserien har vi møtt Levanger, Strindheim og Tiller, og klarte både seier og uavgjort mot Tiller og Strindheim. Disse resultatene er en bekreftelse på at vi har tatt steg, mener Vikvang.

Stor takk til Tangmoen
Etter 14 år i Tangmoen kan den sympatiske 42-åringen trygt kalles en ringrev innenfor treneryrket. I 2009 trente han en gjeng unge og sultne for aller første gang i 3. divisjon. Tangmoen viste seg fra en meget positiv side og havnet til slutt på åttendeplass. I fjor rykket man til slutt enda et hakk opp til en sterk sjuendeplass. Men på grunn av den nye serieordningen, måtte laget likevel innse at det ikke holdt til å overleve. Med nedrykket var også Vikvangs lange periode i klubben over.

– Jeg hadde mange fine år i Tangmoen, men utover fjorårssesongen merket jeg at mye av energien var borte. Derfor ga jeg klubben tidlig beskjed om at det var min siste sesong som trener for A-laget, forteller han.

Vikvang ga seg selv to muligheter; enten ta pause fra fotballen, eller starte på en ny trenergjerning. Han kjente at sistnevnte var det mest aktuelle. Tilbudene meldte seg, også utenfra Stjørdal, men da ”storebror” kom på banen var valget enkelt.

– Jeg brenner for fotballen i Stjørdal, og vil bidra til at forholdene for gode spillere i nærområdet blir lagt til rette på best mulig måte. I Blink kan det satses på spillere fra Lånke, Varden, Neset og Aasguten, slik at stallen får stor lokal forankring. At lokale spillere får prøvd seg håper man skal bidra til å øke interessen, og jeg vil være med på å skape entusiasme rundt laget.

Vikvang har lært mye i Tangmoen, som han føler la forholdene ypperlig til rette.

– Tangmoen har vært min utviklingsarena som trener. Der, som nå, hadde jeg ansvaret for en positiv og treningsvillig spillergruppe, i et godt og sunt treningsmiljø. Jeg skylder Tangmoen en stor takk for alle årene, og har valgt å ta med meg mye av det jeg lærte der over til Blink. Vi ser igjen et likt grunnmønster i spillet og samme formasjon som det var i Tangmoen.

Tøff kamp mot opprykk
Samtidig påpeker Vikvang at det også finnes forskjeller mellom klubbene. Potensialet økonomisk og sportslig er større i Blink, det samme er det sportslige apparatet. Rundt seg i trenerteamet har Vikvang masse dyktige folk. Ny keepertrener er Egil Larsen, med erfaring fra Levanger, og pliktoppfyllende lagledere er Roger Finanger og Knut Erlend Jegersen. For Roar var det spesielt viktig at Terje Sandmæl bestemte seg for å følge sin kollega fra Tangmoen til Blink.

– Det tok litt tid før Terje bestemte seg, og jeg ville være tålmodig og la han få den tenketida han trengte. Ekstra glad ble jeg derfor den dagen jeg fikk det positive svaret. Terje innehar stor fotballkompetanse, både når det gjelder skolering og erfaring. Han er rolig, analytisk og en ledsager på benken under kampene. Vi utfyller hverandre godt, mener Vikvang.

Sammen skal de lede Stjørdals-Blink mot nye høyder i 2011. Målet om opprykk er glassklart, men Vikvang legger ikke skjul på at det blir tøft.

– På grunn av den nye serieordninga er 3. divisjon er vesentlig tøffere i år enn i fjor. Flere lag satser hardere, det er mindre avstand mellom topp og bunn og flere kamper vil nok bli jevnere. Over tid vil også marginer spille inn. I høst får vi se om dyktigheten og marginene har vippet vår vei, smiler Roar Vikvang.

Les forrige sak:
Sangkoret ”Artig læll” underholdt med Prøysensanger
Hyggekveld med Prøysen

  Kirkestua på Skatval var veldig godt besøkt da det var […]

Close