6 °C Stjordal, NO
21/02/2020

– Vi kommer til å få et helt nytt marked

Mr. Storlien tror på en gylden framtid for tettstedet

FRAMTIDSTRO: Ronny Juhlin tror Storlien får et løft med det nye kjøpesenteret. FRAMTIDSTRO: Ronny Juhlin tror Storlien får et løft med det nye kjøpesenteret.

Det nye kjøpesenteret vil føre til store endringer for den lille fjellbygda på andre siden av grensen.

– Vi kommer til å få et helt nytt marked på Storlien. Når over 100 nye mennesker flytter til bygda vil det få ringvirkninger blant annet på infrastruktur og på hyttepriser. Vi kommer til å få et større press på hytter, sier Ronny Juhlin, som mange regner som Mr. Storlien.

LES OGSÅ: Bygger kjøpesenter for 210 millioner

Snekker’n Boligmesse

Juhlin eier Le Ski, bensinstasjonen og Superpris-butikken i Storlien sentrum, og han ser lyst på bygdas fremtid.

– Historisk var Storlien en skidestinasjon, mer er for lengst blitt passert av handel som den primære reiseårsaken til at folk kommer hit. Nå må vi utnytte handelsturismen til å få mer fart på skidestinasjonen Storlien, sier han.

46 fastboende

I dag bor kun 46 fastboende i bygda, og med 100 nye arbeidsplasser i vente i forbindelse med etableringen av det nye kjøpesenteret vil det få store konsekvenser.

– I praksis vil det komme flere enn de 100 som skal jobbe, ettersom mange vil flytte familien til Storlien for å etablere seg. Det vil få ringvirkninger, og kanskje kan det bygges en barnehage og trolig vil busstilbudet bli bedret, sier Juhlin.

Byggestopp

I forbindelse med etableringen av det nye kjøpesenteret skal det bygges utleieboliger til de nye ansatte. Andre ønsker å etablere seg fast og bo i større boligenheter. Det kan gjøre dagens hytter mer attraktive, og prisene kan stige.

– Det kan bety økt press på hytteprisene den nærmeste tiden, og en trend vi vil merke er at det blir flere fastboende i hyttene etter hvert, noe som er lov i Sverige, sier Juhlin.

På Storlien er det for tiden byggestopp på nye hytter ettersom man venter på en avgjørelse om et nytt renseverk.

– I dag finnes det knapt en hytte til salgs, kun noen få leiligheter. Frem til 2021 vil det bli bygd ytterst få hytter og hus på Storlien, sier han.

– Sentrum vil vokse

Juhlin tror kjøpesenteretablering også vil gi et løft til Storlien sentrum.

– De to store butikkene som skal inn i senteret, finnes allerede i dag, så det blir ingen stor forskjell. Etableringen av apotek og sportsbutikk vil bidra til økt handel og det gagner alle. Storlien sentrum kommer til å vokse på samme måte som handelen ved E14, sier Juhlin.

Les forrige sak:
GRØTFROKOST: Kantineleder Karin Gilland og rektor Bjørg Sissel Kvannli tror ordningen med gratis havregrøt blir en suksess.
Serverer gratis frokost til elevene

- Med tanke på kost og ernæring ønsker vi å bidra til gode rutiner

Close