1 °C Stjørdal, NO
26/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

– Vi skal fortsette å være optimister

Kortman i Åsen planlegger for fremtiden i en tid med redusert kundebesøk

SATSER: - Vi har valgt å investere, og satser på tross av redusert kundebesøk de siste to ukene, sier innehaver av Kortman, Svend Otto Søyseth. SATSER: – Vi har valgt å investere, og satser på tross av redusert kundebesøk de siste to ukene, sier innehaver av Kortman, Svend Otto Søyseth.

Kortman i Åsen tenker fremover i en tid med redusert kundebesøk. Bedriften byr på matservering, opplevelser og handel i Vuddudalen, og utvider lokalene for bedre tider.

Det er litt under gjennomsnittlig stor trafikk på E6 gjennom Vuddudalen. En stor, blå betongbil blinker til venstre og svinger inn på parkeringsplassen hos Kortman. I løpet av et par morgentimer har arbeidsfolk montert forskaling og armering ute. Oppbygging av et fundament til ringmur går i rekordfart. Kortman får faglig hjelp fra egen håndverker, firma Conform og Betong Øst.

UTVIDER VIRKSOMHETEN: Det støpes bankett ute til ny uteservering hos Kortman. Fra venstre: Svend Otto Søyseth. Per Erik Svee og Bjørn J. Losen fra Conform i Orkdal. Morten Lothe kjører betongbil fra Betong Øst.
UTVIDER VIRKSOMHETEN: Det støpes bankett ute til ny uteservering hos Kortman. Fra venstre: Svend Otto Søyseth. Per Erik Svee og Bjørn J. Losen fra Conform i Orkdal. Morten Lothe kjører betongbil fra Betong Øst.
Investerer og satser

– Vi har valgt å investere og satser på tross av redusert kundebesøk de siste to ukene, sier innehaver Svend Otto Søyseth. Rett før sommerferien i 2019 fikk Kortman åpnet den utvidede delen av bespisning og butikk. Omsetningen skjøt i været og varte utover høst og vinter. Flere ble ansatt i arbeid hos Kortman på grunn av den fine økningen i omsetning, så kom i mars i år kraftige endringer med koronatiltak som rammer bedriften kraftig.

– Det var dagene 13. og 14. mars at omsetningen ble borte nesten over natten. Vi har måttet permittere flere ansatte, og daglig drift ga fra en til fem kunder per dag. Det sier seg selv at dette byr på tøffe tak etter at vi totalt gjennom årene har investert et tosifret millionbeløp hos Kortman, sier Svend Otto og Reidun Søyseth.

Kortman i Vuddudalen foretok en stor investering årene 2018/2019 da låvebygget med utsalg og servering ble minst doblet i volum. De nye lokalene ble åpnet sist sommer, mottakelsen fra publikum og kunder ga ny optimisme.

BLIKKFANG: Varierte figurer skaper interesse langs balkongen i Vuddudalen. Svend Otto Søyseth har tatt plass ved påskeharen.
BLIKKFANG: Varierte figurer skaper interesse langs balkongen i Vuddudalen. Svend Otto Søyseth har tatt plass ved påskeharen.
Har pløyd overskudd tilbake i bedriften

– Vi skal fortsette å være optimister fremover. Det er ingen grunn til å bremse opp etter at vi alltid gjennom årene har pløyd overskudd tilbake til bedriften. Nå bygger vi nytt kjøkken i 2. etasje mot sør, og totalt får vi nær 150 kvadratmeter ekstra fordelt på to plan. Nede skal vi plassere en av våre veteranbusser mot uteserveringen som også blir helt ny i sommer.

– Det er et kjøkken i 2. etasje i dag. Hva skjer med Pick Up-Cafe?

– Kjøkkenet flyttes til nytt bygg, vi monterer en vareheis som forenkler uteserveringen mot sør. Det monteres trapp mellom etasjene og vi kompletterer hele serveringsområdet for Pick Up Cafe. Dagens kjøkken reduseres i volum, men vi skal videreføre muligheten for kjøkkentjenester her, sier Svend Otto Søyseth som er utålmodig i forhold til kommunal saksbehandling for oppstartende prosjekter.

Les forrige sak:
Stjørdal åpner ikke skoler og barnehager i full skala etter påske

Trenger tid til planlegging av hverdagen

Close