11 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

Vi trenger flere frivillige!

GLEDE FORAN BANEN: - Vår målsetting om framtidig spill i 2. og 1. divisjon ligger fast. Men for å høyne nivået i alle ledd trenger vi flere hender til å engasjere seg i fotballfamilien, sier leder i Stjørdals-Blink Fotball Kjell Erik Hammer t.v. og daglig leder Jan Morten Totland. Foto: Knut Erlend Jegersen

 

– Budskapet til stjørdalingene er enkelt: Vi trenger flere ressurser som kan hjelpe til!

 

Nå ønsker vi å legge til rette for en utviklingsarena på topp nivå. Vi har prøvd å få inn penger for å gi alle nivå i klubben et godt tilbud. Det er en grunnleggende målsetting. Nå ønsker vi å vektlegge den sportslige biten i større grad. Det krever enda bedre tilrettelegging.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Det er mye bra som skjer nedover i aldersbestemt fra sju år og oppover. G 12 har vunnet sin avdeling i G 13. G 16 kan skilte med hele 46 spillere. Det skjer mye bra på G 13 og G 14. Vi skal ha et bra sportslig tilbud til alle. Det er mulig å toppe på G 16 og G 19.

 

Neste år får vi en stor juniorstall. Vi skal skape gode fotballspillere av dagens rekrutter. Det rekrutteres bra med oppofrende foreldre og ikke minst: Det trenes veldig godt; noe som er avgjørende for suksess på banen. Til vår store glede kan vi se at banen brukes – til og med om kvelden både på fredag og på lørdag, sier Hammer og Totland som synes at Nye Blinkbanen har en perfekt beliggenhet i Sandskogan:

 

– Banen ligger veldig godt skjermet på alle måter og aktiviteten forstyrrer ingen. Og det er meget gledelig å se at banen kan brukes ut i de små tider timer uten hærverk. Derfor ønsker vi å si at vi er veldig godt fornøyd med tingenes tilstand i klubben som driftes bra.

 

For to år siden hadde vi verken bane eller klubbhus. Nå har vi begge deler og har fått et flott anlegg. Men sportslig mangler vi fortsatt den lille margin for å oppnå enda bedre resultater. Det er snakk om små marginer. J 16 var for eksempel kun to mål fra opprykk.   

 

– Hva er det viktigste for klubben?

– Trening! Som klubb må være flinke til å trene nok. Vi mangler kompetanse til å formilde de riktige valg i 15 – 16 årsalderen. Spillerne må skjønne at de må trene for å bli gode. Egentrening som kalles lek fram til 15 – 16 år, opphører når de blir eldre. Det gjelder å opprettholde aktiviteten i eldre årsklasser.

 

Så opplever vi at mange unge reiser fra Stjørdal etter videregående skole og blir borte i 3 – 6 år etter 19 – årsalderen før noen av dem kommer tilbake. Men da er det fortsatt god bruk for dem i fotballmiljøet.

 

Daglig leder Jan Morten Totland kan se tilbake på en innholdsrik vårsesong: – Det var meget gledelig å merke det sterke engasjementet fra næringslivet i Stjørdal for avvikling av Juni-Martna’n. Men vi ønsker oss enda flere bidragsytere til fotballen i Stjørdal. Her er det plass og oppgaver, sier han og poengterer:

 

– Hvis stjørdalingene ønsker at fotballen i Stjørdal skal være på et høyere nivå, må de melde seg på, være med og påvirke. Her er det oppgaver nok som å ta del i treningsarbeidet, arbeid med vedlikehold, arrangement og inntektsbringende arbeid mm.

 

Når Sogndal klarer det, må Stjørdals-Blink også klare det. Nå ser vi at den nye fotballklubben Kristiansund som startet i 3. divisjon, har tatt steget til toppen av Adeccoligaen etter noen tålmodige sesonger i 2. divisjon. For å nå slike mål trenger vi flere som deltar. Det er ikke noen håndfull entusiaster som kan løfte en klubb. Da trenger vi et bredere engasjement!

 

Gleden i fotball

Kjell Erik Hammer: – Et engasjement i fotball gjør at du møter mange trivelige mennesker som alle ønsker å bidra. Det er som ei spennende reise å være engasjert i fotball. Alle de beste lagene har mange frivillige som stiller opp og arbeider. Hvor mange er ikke engasjert på Lerkendal? Vi er avhengig av at mange stiller opp for at vi skal lykkes; både foreldre og besteforeldre.

 

– Hva ønsker Stjørdals-Blink Fotball å satse på framover?

– Totland: – Vi har bestemt oss for å gå hardt inn for noen få arrangement. Da vil vi utvikle Juni-Martna’n som er merkevarebygging. Det er et stort arrangement, men den store innsatsen gir for lite penger igjen til Stjørdals-Blink Fotball.

 

Vi må sitte igjen med mer etter et så omfattende arrangement og er avhengig av enda sterkere bidrag fra næringslivet. Juni-Martna’n representerer en stor verdi for all handel i Stjørdal, sier daglig leder Totland og lister opp andre satsingsområder:

 

– Vi har den tradisjonelle Sjampiongs Lig litt utpå høsten, Integreringscupen og DNB-cupen for 16 – 19 år som kommer i Stjørdalshallen på nyåret. Neste år er vi tilbake med Tine Fotballskole som er et populært tiltak ved inngangen til sommerferien, sier han.

 

Kulturaktør

Hammer: – Stjørdals-Blink Fotball som er Stjørdals største kulturaktør i omsetning og antall medlemmer, bryr seg om mer enn bare fotball. Her vil jeg nevne det gode samarbeidet med Frivillighetssentralen. Integreringscupen i november er et viktig arrangement der jeg vil nevne at Frivillighetssentralen v/ Fida gjør en fantastisk jobb for at vi får til integreringscupen der fotballen opptrer som en samlende og kulturbyggende kraft.

 

Men vi ønsker å utvikle dette engasjementet til å være noe mer enn en fotballturnering. Dette er politikk – hvordan kan idretten bidra til integrering av stadig nye landsmenn på jakt etter et trygt ståsted i tilværelsen? Vi er flinke, men kan også bli enda flinkere, sier lederen i Stjørdals-Blink Fotball som er opptatt av å opprettholde ambisjonsnivået: 

 

– Vi hører mye positivt omkring det faktum at vi legger forholdene til rette for ungene. Vi ønsker å stå fast på ambisjonsnivået vårt. Unge spillere er framtida og jeg håper at vi får til noe her. Nøkkelen for å lykkes ligger i barne- og ungdomsarbeidet, sier Kjell Erik Hammer som er glad for at Tiller bidro til å skape ny spenning i toppen av 3. divisjon herrer i Trøndelag:

 

– Først hadde vi et kjedelig tap, men så fikk lederlaget Tiller samme opplevelse. Derfor er det bare fire poeng mellom de fem første lagene. Tiller og Verdal har 30; Buvik 28; KIL/Hemne 27 og Stjørdals-Blink 26. Vi går en spennende høstsesong i møte. Første hjemmekamper er først mandag 19. august når Ranheim 2 kommer på besøk. September blir meget avgjørende. Da trenger vi støtte fra hjemmepublikum, sier Kjell Erik Hammer. 

 

 

Les forrige sak:
Trond Einar Christensen har i åtte år levert sine tjenester gjennom Skomageriet Stjørdal: - Det blir mye reparasjon av sko, men jeg lager belter, trekker opp seter og stoler. Jeg prøver meg på det meste jeg kan få til, sier han.
Skomaker i nye lokaler

  - Her har jeg bedre plass og det er en […]

Close