9 °C Stjørdal, NO
11/07/2020

– Vi trenger flere menn

Samarbeid mellom tre kor skal ende opp i en konsert i Kimen

KORSAMARBEID: Fra prosjektgruppa som nå samler tre kor til et felles storprosjekt med prosjektkor og Ska-musikk med svingende toner. Birgit Hegre fra Kor-Nelius, Solfrid Græsli fra Dameavdelingen og Dagny Leirvik fra Bygdaljom. KORSAMARBEID: Fra prosjektgruppa som nå samler tre kor til et felles storprosjekt med prosjektkor og Ska-musikk med svingende toner. Birgit Hegre fra Kor-Nelius, Solfrid Græsli fra Dameavdelingen og Dagny Leirvik fra Bygdaljom.

Tre samarbeidende kor skal forenes i en konsert i Kimen i september måned, og nå søkes det spesielt etter herrestemmer.

Kor-Nelius, Bygdaljom og Dameavdelingen jakter på syngende menn. Nå har du mulighet til å teste ut om korsang er noe for deg, og om du kanskje ønsker å fortsette i et av korene etterpå. Repertoaret det legges opp til er ganske sprekt, men for de fleste som liker å synge absolutt overkommelig. Dameavdelingen har historisk et utspring i syngende damer fra Lånke, men korister fra flere steder har de senere årene latt seg rekruttere, sier Solfrid Græsli.

TRE KOR: Representanter fra alle de tre korene som nå blir arrangører. De håper på flere menn som korister når prosjektkoret settes sammen. Det er øvelser på Kulturloftet på Halsen skole tirsdager.
TRE KOR: Representanter fra alle de tre korene som nå blir arrangører. De håper på flere menn som korister når prosjektkoret settes sammen. Det er øvelser på Kulturloftet på Halsen skole tirsdager.

– Prosjektkoret består av tre kor. Disse er Dameavdelingen, Bygdaljom og Kor-Nelius. Vi starter nå øvinger med sanger og musikk blant annet inspirert av reggae og ska-musikk, og har med oss dirigent Kjersti Kveli. Ska-frika skal for øvrig ha en egen showavdeling under denne konserten som blir på datoen 20. september, sier Solfrid Græsli. Flere kor blir også invitert til å delta på denne konserten, og arrangøren håper på fellesnummer med mellom 70 og 100 sangere.

– Betyr det at alle tre korene i dette prosjektet ser etter flere sangstemmer?

– Vi er på jakt etter flere herrer fortrinnsvis, men vi lukker ikke dørene for damer som vil bli med. Kor blir mer og mer populært, og over 200.000 nordmenn synger nå i kor, ifølge Norges Korforbund. Det er opplest og vedtatt at det å synge sammen gjør godt for kropp og sjel, sier Dagny Leirvik fra Bygdaljom, Birgit Hegre fra Kor-Nelius og Solfrid Græsli fra Dameavdelingen.

Øvingene foregår på Kulturloftet ved Halsen skole tirsdagskvelder og Jon Gisle Vikan fra Kor-Nelius håper i likhet med damene å høre fra mange sangglade menn. Det er bare å ta kontakt med et av de tre korene, sier initiativtakerne bak prosjektkoret som nå er på jakt etter et klingende navn på «det kommende store koret».

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Elleve fikk bot i 50-sone

UP har vært ute med laseren

Close