15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

– Vi vil bidra til å ta vare på byen vår og miljøet

Hotell frister de ansatte med «søppelpoeng»

FYLLER SØPPELSEKKER: De bruker litt av arbeidstiden sin til å plukke søppel i nærområdet. Fra venstre: Lina Johnsen, Marthe Lise Horgmo og hotelldirektør Kim Engan Strand. FYLLER SØPPELSEKKER: De bruker litt av arbeidstiden sin til å plukke søppel i nærområdet. Fra venstre: Lina Johnsen, Marthe Lise Horgmo og hotelldirektør Kim Engan Strand.

Ved Quality Airport Hotel Værnes kan de ansatte vinne bonuspoeng hvis de plukker søppel.

Hver vår gjennomfører ansatte ved Quality Airport Hotel Værnes en ryddeaksjon i gata, der ansatte bruker litt tid av arbeidsdagen eller fritiden på å plukke søppel i Stjørdal. I år ønsket også hotelldirektør, Kim Engan Strand, å belønne det viktige arbeidet som legges ned av de ansatte.

– I tillegg til belønningen med en ren by har vi en konkurranse gående på hotellet. Alle ansatte som bruker 15 minutter på å plukke søppel er med i trekningen av 10.000 bonuspoeng. Det tilsvarer en gratis overnatting på et Nordic Choice-hotell forklarer han.

Konkurransen strekker seg fra 1. til 17. mai, så alle skal få muligheten til å delta, og området de rydder i avhenger av hvor mange som blir med og tar i et tak.

– Vi starter med å rydde rundt hotellet og i gata vår, men om vi klarer å få den ren før 17. mai beveger vi oss lengre ut i byen, sier Strand.

Mer enn søppelplukking

Vedå Quality Airport Hotel Værnes er det ikke bare søppelplukking som står på planen over miljøtiltak, og for en god stund siden begynte de blant annet å fase ut all engangsplast.

Ole Hermod Sandvik

– Vi har byttet ut alle plastskjeer, sugerør og plastglass med mer bærekraftige alternativer. Dette er bare ett ledd i vårt miljøarbeid, og vi jobber kontinuerlig med å forminske fotavtrykket vårt på kloden, forklarer hotelldirektøren.

Håper engasjementet varer

Hotelldirektøren håper vårrengjøringen også gir engasjement utover de to ukene konkurransen pågår.

– Vi vil bidra til å ta vare på byen vår og miljøet, og jeg håper jo at dette kan føre til at man plukker søppel utover vårmånedene også. At man for eksempel tar med seg en pose på vei til eller fra jobb og plukker med seg det man finner. På den måten kan vi holde byen vår ren og fin året rundt, sier Strand entusiastisk.

Han påpeker at han er imponert over alle bedriftene som har engasjert seg i miljøet, både lokalt og nasjonalt, men håper samtidig på at enda flere ønsker å bidra.

– Sammen kan vi virkelig gjøre en forskjell her i Stjørdal, avslutter han.

 

Les forrige sak:
(Foto: Christer Kristoffersen)
Hoppet i det på nasjonaldagen

SE ALLE BILDENE fra 17. mai-rennet i Kråka :)

Close