4 °C Stjørdal, NO
25/11/2020

– Vi vil gjerne vise oss frem

Selbu MK arrangerer lørdag åpen aktivitetsdag i Selbu sentrum

Mikkel Rønsberg, Kasper Østby (bak) og Morten Kulseth er noen av dem som skal vise frem sine kunstner på lørdag. Her står de sammen med trener Jan Inge Langørgen. Mikkel Rønsberg, Kasper Østby (bak) og Morten Kulseth er noen av dem som skal vise frem sine kunstner på lørdag. Her står de sammen med trener Jan Inge Langørgen.
Elbil-lading

Selbu MK arrangerer lørdag åpen aktivitetsdag i Selbu sentrum. Da kan alle som vil få prøve seg som motocrossfører. Klubben stiller med utlånssykler.

– Som regel holder vi til i et grustak eller noe lignende, og det er ikke alltid lett å vite hva vi holder på med. Vi vil gjerne vise oss frem, og la de som ønsker få lov til å prøve seg på motocross, sier Hanne Sundal Kulseth, sekretær i Selbu MK.

Over 20 aktive

Klubben har i tillegg til motocross også noen atv- og scootercrossførere i miljøet, som totalt teller godt over 20 aktive. På lørdag vil miljøet la folk få anledning til å finne mer ut hva motorsportsgrenen går ut på.

– Selbu MK har to utlånssykler, og den tredje er på vei. Meningen er at de som ønsker skal få forsøke seg nå på lørdag og til våren før de eventuelt bestemmer seg for å fortsette. En motorsykkel er dyr, og vi forstår at interesserte ikke kan kjøpe en ny før de vet at dette er noe de vil holde på med, sier Kulseth.

En ny motocrossykkel kan fort koste 30 000 til 40 000 kroner, men en brukt kan man få kjøpt til et sted mellom 10 000 og 15 000 kroner.

– Først får interesserte låne av oss, og så kan de eventuelt kjøpe en brukt hvis de ønsker å fortsette. Det er det lureste, sier hun.

Kommunen griller

Motocross er en motorsportsgren som foregår inne på et lukket anlegg, og inneholder krappe svinger, høye hopp og pukler som skal forseres. Aktivitetsdagen på lørdag vil ikke foregå på klubbens eget anlegg på Domvollene i Vikvarvet, men i sentrum på gården til Haldor Kvello. Arrangementet er en del av VærMed-kampanjen hvor Selbu kommune er samarbeidspartner.

– Her blir det langt flatere forhold enn på Domvollene, og tillegg stiller kommunen opp og griller til alle som møter opp. Vi håper mange vil stille på lørdag, og alle fra fem år og oppover kan komme for å prøve, sier Kulseth.

Hun mener mange enkelt kan finne sin plass i miljøet.

– Vi har et fantastisk miljø i klubben. Det er mange som sliter med å finne seg til rette i for eksempel håndball, fotball eller langrenn, men de passer i motorsport. Dessuten er motocross en utmerket aktivitet å kombinere med andre idretter, sier Kulseth.

Les forrige sak:
Det er i dette bygget Jula etter planen skal etablere seg. Foto: Frank Skaufel
Stor kjedebutikk på vei til Stjørdal

Jula vil etablere butikk på 2700 kvadratmeter i Havnegata

Close