10 °C Stjørdal, NO
14/07/2020

Vidar Johnsen til Rampa i kveld

Vidar Johnsen spiller i kveld på Rampa.

 

Vidar Johnsen fra Haugesund er kanskje mest kjent som vokalist og musiker i gruppa Vamp. Johnsen er født i Haugesund, og allerede som 12-åring debuterte han på en større scene. Nå inntar han Hommelvik og Cafe Rampa.

Hans band fra unge guttedager, Tropical Storm, varmet blant annet opp for bandet Nazareth under en konsert i Haugesund. Tidlig var derfor publikum dus med musikken fra Vidar og byen med de mange gravhaugene fra vikingtid (Haugesund).

I 1986 vant Vidar Johnsen en talentkonkurranse arrangert av bladet Se og Hør. Som premie fikk han en plateinnspilling. «Vår eneste jord» nådde andre plass i radiohitlisten «Norsktoppen» på NRK P1. Sin første platekontrakt fikk Vidar Johnsen året 1994 med Major Studio, der tre av Vamp- i dag er tre av de største eierne. Hans første soloalbum kom året etter med Cover Me.

Vidar Johnsen fra byen der gravstedet til Harald Hårfagre ligger, tok over som vokalist i Vamp etter Jan Toft i 1999. De første årene var Johnsen bare turnévokalist for Vamp, og han valgte selv ikke å medvirke på “En Annen Sol” som ble utgitt året 2000. Da Vamp ga ut Månemannen året 2002 var Johnsen en fullverdig del av bandet for publikum, selv om han var på kontrakt i bandet. I tillegg til å synge, spilte han gitar, tangentinstrumenter og perkusjon på enkelte av sporene. Han skrev også musikken til fire av låtene, blant dem «Fuglane Vett» som ble mye spilt på radio, og som de senere år har vært en av Vamps livefavoritter.

I 2005 kom Johnsens andre soloalbum Dance of Lust, men hadde på ingen måte like stor suksess med det som med Siste stikk, som ble utgitt av Vamp samme år. Det var den andre utgivelsen fra gruppen med Johnsen som vokalist, og det første som nådde toppen av VG-lista som det mestselgende albumet i Norge. I starten på januar 2007 gikk Johnsens kontrakt med Vamp ut, og samarbeidet mellom han og bandet ble avsluttet. Høsten året før, startet han samarbeidet med musikeren Peter Nordberg. Sammen ga de i september 2007 ut albumet Ord Og Ögonblick og holdt flere konserter rundt om i Norge. For albumet ble de nominert til Spellemannsprisen 2007 i klassen popgruppe. Vidar Johnsen med band legger turen innom Rampa i Hommelvik fredag 18.mars. Konsertstart fra 22.00.

Les forrige sak:
Evaluerer legevakta

  I 2009 ble felles legevakt for kommunene Selbu, Meråker, Tydal […]

Close