8 °C Stjørdal, NO
21/10/2018

Vika-kokk nordisk mester

Martin Sveian til topps i nordisk kokke-tevling. Foto; Horecanytt.no

Sist oppdatert

Nordens fremste kokker møttes til kamp under Nordic Chef of the Year i Bergen lørdag. Martin Sveian (28) fra Hommelvik vant. Han har bakgrunn fra bl.a. Rica Nidelven. Premien var pokal og Kenwood kjøkkenmaskin, melder Adressa. Han kom inn i konkurransen som reserve.


– Jeg fikk veldig god tilbakemelding på smak fra juryen, i tillegg til at de likte tanken bak forretten min, sier Sveian til avisa.

 

I løpet av fem timer skulle deltagerne levere forrett, hovedrett og dessert til 12 personer. På forhånd hadde deltagerne fått føringer for rettene. Sveian satset på kapslet blåskjellsuppe med pulver av hvit Valrhona-sjokolade på toppen, kamskjellmousseline på toast, stekt kamskjell og kongekrabbe stekt i brunet smør. For hovedretten måtte ørret og Sterling kveite utgjøre 60 prosten av retten samlet. Desserten måtte bestå av rabarbra, mørk sjokolade og yoghurt.

 

– Inspirasjon til rettene henter jeg både fra mitt eget hode og fra andre kokker. Blant har jeg fått mye hjelp av kollega Morten Rathe, sier han til Adressa.no

Nå skal han jobbe ved Tango i Stavanger.

Les forrige sak:
Special Olympics i Aten

  Lill Therese Nilsen er en av 44 heldige fra Norge […]

Close