6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Vil anmelde hundeeiere som bryter båndtvang: – Det er mange unnskyldninger

Ingar Andre Hagen fra Stjørdal har sett seg lei av at folk ikke har hunden sin i bånd

Ingar Andre Hagen og sønnen Iver André(5) møter ofte hundeeiere som ikke har hunden i bånd. Foto:Privat

Ingar Andre Hagen fra Stjørdal har sett seg lei av at folk ikke har hunden sin i bånd. Nå vil han politianmelde hundeeiere som bryter båndtvang.

– Jeg setter stor pris på at folk benytter seg av nærområdet og naturen og alt den har å by på. Men nå har jeg mistet tålmodigheten i forhold til hundeeiere som ikke respekterer båndtvangen og fra nå av vil slike episoder bli anmeldt, sier Ingar Andre Hagen.

Hagen er bosatt i Mælashagen, like ved golfbanen i Stjørdal. Området er et populært turområde, og rett som det er ferdes det folk forbi gårdstunet til Hagen.

Nå har han imidlertid sett seg lei av hundeeiere som ikke har hunden sin i bånd. Før helgen publiserte han også et innlegg på Facebook der han går hardt ut mot løse hunder.

– Jeg har plukket søppel som folk kaster fra seg, jeg har tråkket i deres kjæledeggers avføring og poengtert flere ganger at man ikke går tvers over dyrket mark. Men dette er bare bagateller i forhold til løse hunder som springer over marken her med eieren et godt stykke bak, sier han.

– Alltid unnskyldninger

I Norge er det lovbestemt båndtvang i perioden fra og med 1. april til og med 20. august. I følge Hagen er det mange som slipper løs hundene sine.

– Det kommer alltid unnskyldninger. Enten er hunden for liten, eller så er den for gammel. Eller så er den bare snill og gjør aldri noe galt. Og rett som det er får jeg ufine kommentarer tilbake når jeg sier ifra. Den andre parten har en tendens til å bli usaklig, sier han.

For en tid tilbake ble dette rådyret bitt i hjel av en løs hund i nærheten av golfbanen i Stjørdal. Foto: Privat

Hagen er mest bekymret for rådyrene i området, og forteller at det er en kritisk tid ettersom det snart er kalving. For en tid tilbake ble det funnet et rådyr i området som trolig er bitt i hjel av en løs hund.

– Fredag så jeg to løse hunder i full fart med los på et drektig rådyr inn i skogen. Jeg kontaktet hundeeier, og fikk til svar at » jeg skulle bare slippe de slik at de kunne gå ved siden av meg».

Håper hundeeierne tar seg sammen

– Jeg er også bekymret for andre turgåere og spesielt barn. Man blir jo livredd dersom det kommer en hund i full fart springende mot deg, sier han.

Ingar Andre Hagen har nå bestemt seg for at han kommer til å anmelde hundeeierne dersom han opplever flere slike episoder.

– Nå har jeg vært for snill lenge nok, og dersom dette er noe som gjentar seg vil jeg politianmelde slike episoder. Men jeg håper folk leser facebook-innlegget mitt og tar seg sammen slik at jeg slipper det, avslutter han.

Les forrige sak:
Slik blir været de neste dagene

Skiftende skydekke og fare for nattefrost

Close