-14 °C Stjørdal, NO
28/11/2021

Vil at det skal bygges flere utleieleiligheter

Ønsker å hjelpe personer som har problemer med å finne bolig

Ordfører Frode Revhaug på Frosta som vil samarbeide om utleieleiligheter. Ordfører Frode Revhaug på Frosta som vil samarbeide om utleieleiligheter.

Frosta kommune vil bistå inntil sju som har vanskelig for å finne bolig. Nå etterlyses noen som vil bygge, eie og leie ut.

I tillegg til egne utleieleiligheter vil kommunen samarbeide om å bygge flere. Gjerne toromsleiligheter, men et prosjekt med leiligheter i annen størrelse kan Frosta kommune også tenke seg.

Finansiering i Husbanken trekkes frem som mulig for et samarbeidsprosjekt mellom utbygger og Frosta kommune.

Vil henvise leietakere

Frosta kommune vil ha avtale om å kunne henvise leietakere i inntil sju nye leiligheter. Kommunen vil at utbyggeren skal eie, forvalte og inngå leiekontrakter med dem kommunen vil henvise.

Bakgrunnen for invitasjonen til å bygge er å bistå personer som har vanskelig for å finne bolig.

Egen veiviser

En egen veiviser er utarbeidet for utbyggere og kommuner som vil vurdere å samarbeide om å bygge for utleie, og interesserte kan kontakte Trygve Beyer i Frosta kommune for mer informasjon.

I likhet med Frosta har andre kommuner et antall  eide boliger som personer kan leie. Nå inviteres private utbyggere i flere kommuner til å samarbeide, bygge, eie og så leie ut.

Les forrige sak:
Nytt smittetilfelle oppdaget

- Vi har god oversikt over situasjonen

Close