12 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Vil at fylkesvei skal bli forkjørsvei

Lokalt arbeiderlag vil gjøre trafikken mellom E14 og Skjelstadmark sikrere

Leder i Hegra Arbeiderlag, Alf Daniel Moen, ønsker at fylkesveien mellom E14 og Skjelstadmark skal bli forkjørsvei. Leder i Hegra Arbeiderlag, Alf Daniel Moen, ønsker at fylkesveien mellom E14 og Skjelstadmark skal bli forkjørsvei.

Hegra Arbeiderlag henstiller trafikksikkerhetsutvalgene til å gjøre fylkesveien mellom Hofstad og Rømo til forkjørsvei.

I en uttalelse fra medlemsmøtet i Hegra Arbeiderlag heter det at fylkesvei 6794 mellom Hofstad og Rømo bør bli forkjørsvei. Dette er altså veien som går av fra E14 på Hofstad-jordene mellom Stjørdal og Hegra og fører til Skjelstadmark, via Bang.

– Fylkesvei 6794, Hofstad – Rømo, er den naturlige hovedadkomsten til Skjelstadmark når en kommer etter E14 fra Stjørdal. Fylkesveien oppleves da som en forkjørsvei uten å være det. Derfor oppstår det en rekke misforståelser ved de mange innpå-kjørsler på strekningen, der det uten videre er høyreregelen som gjelder. Denne opplevelsen vil forsterke seg når strekningen nå får en oppgradering med ny asfalt, står det å lese i uttalelsen fra Hegra Arbeiderlag som er underskrevet av lagets leder Alf Daniel Moen.

Medlemsmøtet i Hegra Arbeiderlag, mener det vil bedre trafikksikkerheten på strekningen om veien skiltes som forkjørsvei, med tilhørende vikepliktskilt på sideveiene. Derfor henstiller medlemsmøtet til kommunens trafikksikkerhetsutvalg og trafikksikkerhetsutvalget i fylket om å følge opp saken.

Les forrige sak:
Hovedtrener Are Tronseth (t.h.) og assistenttrener Terje Sandmæl har en ny skjebnekamp søndag. Lørdag tok to av bunnrivalene poeng i sine kamper.
Blink-rivalene tok poeng

Ligger nest nederst på tabellen før morgendagens bortekamp

Close