4 °C Stjørdal, NO
19/10/2020

Vil at kommunen kjøper denne eiendommen

SV-politiker ser mange muligheter for gjestegården

VIL KJØPE: SV-politiker Monika Letnes mener Meråker kommune bør sikre seg gjestegården som nå ligger ute for salg til to millioner kroner.

Meråker Gjestegård ble bygd i 1987, og siden har den vært brukt til mange ulike formål. Nå er eiendommen lagt ut for salg og lokalpolitiker i Meråker ønsker at kommunen kjøper.

– Vi mener kommunen må sikre seg bygget, og den store tomta. Kommunen har mange eiendommer, men mangler et bygg nær E14 i sentrum, sier SVs Monika Letnes.
Bygningsmassen ved gjestegården har et samlet areal på drøyt 800 kvadratmeter i kjeller og førsteetasje. Den inneholder blant annet ti hybler, stort lokale til kafeteria og store lagerrom. Prisantydninger er satt til ganske nøyaktig to millioner kroner.
Letnes mener bygget kan brukes til mange formål som kommunen har bruk for.
– Det er bare fantasien som kan sette en stopper for ideer til hva bygget kan brukes til, mener SV-representanten som fremmer en interpellasjon i saken i neste kommunestyremøte.
– Meråker kommune vil opprette en ungdomsklubb. På gjestegården er det god plass til å drive forskjellige aktiviteter. En ungdomsklubb bør ligge sentrumsnært. Meråker kommune ønsker å bli en turistkommune. Det er vanskelig for turister i Meråker, og gjennomreisende, å finne informasjon om det mangfoldet av opplevelser som Meråker kan tilby. Vi mener Meråker må markedsføre seg bedre nær E 14, skriver Letnes i sin interpellasjon og ramser videre opp flere mulige bruksområder. Blant annet som frivilligsentral, som treffpunkt for pensjonister og enslige og som treffpunkt for gründere og selvstendig næringsdrivende.
Nå ønsker Monika Letnes at kommunen går i dialog med selgerne av gjestegården for å få til et kjøp. Deretter ønsker hun at kommunedirektøren skal utrede framtidig bruk.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Kjørte i rus – fratatt førerkortet

Mann i 20-årene stanset av UP

Close