15 °C Stjørdal, NO
22/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 38

Vil at kunsten skal gi betrakterne smil, humor og glede

Nå stiller Lise Anette Strand ut sine verk

Lise Anette Strand har holdt på kreativiteten siden barndommen. Nå skal hun stille ut sine egne kunstverk, samtidig som hun åpner nytt galleri. Foto: Privat Lise Anette Strand har holdt på kreativiteten siden barndommen. Nå skal hun stille ut sine egne kunstverk, samtidig som hun åpner nytt galleri. Foto: Privat

Stjørdalingen Lise Anette Strand beskriver seg selv som tredjegenerasjonskunstner og har siden tidlig barndom funnet glede i å være kreativ. Lørdag stiller hun ut sine verk i Kimen Kulturhus.

– Jeg ser form og farger, linjer og mønster overalt hvor jeg beveger meg i ulike omgivelser og i naturen, sier Lise Anette Strand.

Har videreført kreativiteten

Som barn elsket Strand å tegne, designe, sy dukkeklær og skape teater med sminke og kostymer. I familiens hjem i Stjørdal ble det laget både kiosk, butikk med innredning og salg.

– Som voksen ser jeg at jeg har videreført mine aktiviteter som barn. Jeg opplever å ha et oppkomme av kreative ideer. Noen ganger er jeg så kreativ at det nesten blir for mye. Jeg pleide å skrive ned ideene i en bok, men innså at ikke alle planer kan realiseres av meg selv, sier Strand.

Hun utdannet seg til grafisk designer og etter flere år innen avis- og reklamebransjen startet hun opp sitt eget selskap. Senere valgte Strand en ny yrkesvei som interiørarkitekt, hvor hun startet opp sin egen bedrift.

– Jeg har drevet med tjenester og varesalg til offentlige miljøer som kommune, fylke, kontorer, kjøpesentre, hotell og restauranter. Blant annet har jeg designet og levert møblene til Torgkvartalets fellesarealer, forklarer hun videre.

– Inspirere til lekenhet

Ifølge Strand er det kunstformer som skulptur, tegning, maling og søm hun brenner for. Med flere forretningsideer er hun tydelig en gründer tvers gjennom.

 – Jeg kan finne ideer i alt jeg ser rundt meg og tenker nok ofte hvordan det kunne vært gjort annerledes. Mitt ønske er å kunne bidra til hverdagsglede og inspirere til lekenhet for betrakteren og brukere i alle aldre, sier hun.

Stjørdal kunstforening forsøker hvert år å hente inn lokale eller fraflyttede kunstnere til utstilling. Den 8. mai er det Strand som skal stille ut sine kunstverk.

– Alt som stilles ut er kreert av meg selv. Håpet er at kunsten kan gi betrakterne store smil, humor og glede, forklarer Strand videre.

Åpner nytt galleri

Kunstneren har i dag eget verksted på Marienborg i Trondheim og i Inderøy kommune, hvor hun nylig kjøpte seg bolig. Det er også her Strand nå starter opp sitt eget galleri.

– Dette er noe jeg har drømt om lenge, og jeg ser frem til åpning av galleriet fra midten av mai, sier hun avslutningsvis.

Les forrige sak:
Forlenger kontrakten ut 2023

Angrepsspilleren blir med klubben de tre neste sesongene.

Close