12 °C Stjørdal, NO
13/07/2020

Vil bli ordfører

VIL BLI ORDFØRER: En dag ønsker Emil Lundemo Bakken (t.v) å bli ordfører i Malvik. Derfor valgte han å ta arbeidsuka si sammen med ordfører Terje Granmo. Her er de på befaring på Midtsandtangen etter stygge hærverk i pinsehelga.

 

Det er ikke ofte ungdommer er så politisk interessert at de i tenårene ser for seg en karriere som innenfor politikken. Niendeklassingen, og konfirmanten Emil Lundemo Bakken (15), synes politikk er spennende og kan godt tenke seg og bli ordfører en gang i fremtiden.

Hærverk på Midtsand
Og han er godt fornøyd med hvordan han har opplevd Malvik-ordførerens arbeidsdag.
– Det har vært mange henvendelser å svare på, både e-post og telefoner, ulike møter og befaringer, og vi har vært litt rundt om i kommunen for å se hva om skjer på forskjellige steder.
Da vi treffer duoen, er de på Midtsandtangen friluftsområde hvor det i løpet av pinsehelga har vært begått hærverk på området.
– Det er trist, er begge enige om, at noen ødelegger for andre på denne måten, sier ordfører Terje Granmo.
Da har han større sans for de som viser et samfunnsengasjement og som ser litt større sammenheng i ting.

Utdanning viktig
Terje Granmo har følgende gode råd å gi den unge politikeren med på vegen.
– Skaff deg en utdanning først, og vær samfunnsengasjert på fritida, utfør dine tillitsverv og plikter og still opp og jobb for de ideer og verdier du tror på, sier Terje Granmo.
– Da kan du bli valgt av partiet ditt og deretter bli valgt av innbyggerne til å være øverste ombudsmann for alle i kommunen. Det er en spennende og givende jobb, men det viktigste er utdannelse og skolegang, det må komme først er rådet fra ordfører Granmo.
Emil er medlem av Malvik Unge Høyre, og synes at dagene sammen med ordfører og varaordfører har vært spennende og lærerike. Til tross for ulikt politisk ståsted har det vært interessant å se hvordan en heldagspolitiker jobber.

 

– Vi har hatt møter med rådmannen og andre saksbehandlere i rådhuset, vært på befaringer og snakka med folk, både ansatte på rådhuset og tilfeldige innbyggere vi har møtt, forteller Emil.
– En artig ting var, at da jeg var med ordføreren og svarte på en nasjonal undersøkelse om helse og velferd, så var det flere spørsmål vi var enige om enn uenige i. Sier den unge og ambisiøse ungdomspolitikeren etter en prøveuke i to-spann med Malvik-ordføreren.

 

 

Les forrige sak:
|
Bjørn i Hegra

Det sies at bjørn blir sett med jevne mellomrom i Stjørdal […]

Close