-7 °C Stjørdal, NO
30/11/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-med dato

Vil bygge eget eggpakkeri

– Målet for oss er at vi skal kunne jobbe på som eggprodusenter på heltid

EGGSAMLING: Hele familien står samlet om driften som eggprodusenter. Fra venstre: Ole Martin Gresseth, Siv Hagen Gresseth, Aasmund Gresseth og Selina Hagen Nervik.

Hos Stjørdals Egg på gården Skjelstad Mellom produseres det daglig over 7000 egg. I stedet for kun å sende eggene til Østlandet, vil driverne omsette mer av produksjonen lokalt. Derfor ønsker familien Gresseth å bygge et pakkeri på gården.

– Pakkeriet kan stå ferdig allerede neste sommer, sier Siv Hagen Gresseth, som driver Stjørdals Egg sammen med mannen Aasmund Gresseth.
I dag selges eggene på brett direkte fra hønsehuset, som ligger noen hundre meter unna selve gården i Skjelstadmarka. Butikkene derimot ønsker å få levert eggene i hendige kartonger, som kundene kan frakte hjem i handleposene.
– Pakkeriet blir en kostbar investering, men samtidig er ikke kostnadene større enn at det kan være mulig å få til. Butikkene kan ta inn rundt 20 prosent med lokale varer, men det betinger at vi leverer eggene pakket i kartonger og ikke på brett. Derfor er vi nå i gang med arbeidet som kan ende opp med eget pakkeri, forteller Hagen Gresseth, som forteller at Aasmund allerede har vært i Nederland for å se på pakkemaskinen de vurderer å anskaffe.

Jungeltelegrafen lever

I dag selges de fleste av eggene direkte til Den Stolte Hane på Østlandet, som igjen leverer eggene til Rema-butikker ut over landet. Det betyr at det går noen ekstra dager før eggene er i butikk.
For en tid tilbake bestemte Gresseth seg for å forsøke å omsette en del av eggene lokalt. I over ett år har de solgt egg via Reko-ringen i Trondheim, og nå er de også med i Reko-ringen i Stjørdal.
– Vi leverer også til flere restauranter og cateringbedrifter både i Stjørdal og Trondheim, blant annet Ladejarlen, Daba og Hjelseng Gård. Jungeltelegrafen lever i beste velgående. Stadig får vi inn nye kunder som har hørt om oss via andre, og senest i går fikk vi en henvendelse fra en skole som ønsker å bestille egg, sier Gresseth.
I tillegg blir eggene brukt til å drifte idrettslag.
– Vi leverer egg til idrettslag som selger dem på dugnad for å få inn penger til driften, sier hun.

Helt ferske egg

Siv Hagen Gresseth og mannen Aasmund får en høyere pris pr egg når de selger lokalt, men det er bare én grunn til at familien ønsker å satse mer på det lokale markedet.
– Kundene vil gjerne ha helt ferske egg, og vi pakker eggene samme dag som de klekkes og sender dem ut til kundene. Vi får masse skryt fra kunder som kjøper, og det er svært hyggelig. Både for oss og for kundene er det et pluss, sier Gresseth, som også vurderer om de i fremtiden skal bygge automater som kan plasseres på steder hvor det ferdes mye folk.

Vil bli heltidsbønder

I dag jobber gårdskona også som vernepleier i Trondheim, mens Aasmund driver som elektriker ved siden av jobben som hønsebonde. Hans sønn, Ole Martin (21), er sysselsatt i bedriften og tar mye av ansvaret for det daglige arbeidet i hønsefjøset. På gården bor også Sivs datter, Selina Hagen Nervik (11).
– Målet for oss er at vi skal kunne jobbe på som eggprodusenter på heltid. Jeg vil gjerne bli en skikkelig gårdskjærring, sier hun.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Tatt for fyllekjøring for tredje gang

Nå er mannen fratatt førerkortet for alltid

Close