12 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Vil bygge mer park i sentrum

– Stjørdal kaller seg en sykkelby, men satser i mine øyne egentlig ganske lite på sykkel

MER AKTIVITET: MDGs andrekandidat, Adrian Minde, ønsker at det bygges en pumptrack ved siden av skateparken. Da blir det enda mer aktivitet og sosialisering i sentrum, mener han. MER AKTIVITET: MDGs andrekandidat, Adrian Minde, ønsker at det bygges en pumptrack ved siden av skateparken. Da blir det enda mer aktivitet og sosialisering i sentrum, mener han.

MDGs Adrian Minde er opptatt av tohjulinger og vil gjerne ha mer park i sentrum og mer aktivitet på Halsenbanen.

– Jeg synes det er gjort veldig mye bra i Stjørdal når det gjelder parker, samlingspunkt og aktivitetstilbud de siste årene, sier Adrian Minde og ramser opp Blinkparken, Kimenparken og skateparken på Halsenbanen. Disse har blitt møtesteder for mennesker i alle aldre.
– Kjempetiltak både for fysisk og psykisk helse. Men dette er også et område både Miljøpartiet De Grønne og jeg personlig mener vi kan gjøre enda mer innenfor, sier Adrian Minde.

Ferskt fjes med nye tanker

36-åringen Minde er et ferskt fjes i lokalpolitikken og står helt oppe på andreplassen til Miljøpartiet De Grønne (MDG). Nå ønsker han enda mer aktivitet og muligheter i sentrum, og trekker en pumptrack opp av sekken.
– Det meste av Halsenbanen står fortsatt ubrukt og det er nok dessverre lenge til vi vil se en ferdig skole og svømmehall på denne tomten. Det kan også hende at det er plass til både ny svømmehall og utvidelse av parkområdet på Halsenbanen. Jeg mener derfor at nettopp dette området egner seg for fortsatt satsing på park og aktivitetsområder i Stjørdal sentrum, sier Minde, og sveiper også innom sykkel som transportmiddel og aktivitet.

Mer sykkel

– Stjørdal kaller seg en sykkelby, men satser i mine øyne egentlig ganske lite på sykkel. Over hele landet har vi de siste årene sett en mye større satsing på dette området. Tilrettelegging med sykkelveier, parkering, parkområder og mer til har resultert i at mange sykkelklubber har mangedoblet sine medlemstall. Enkelte kommuner har også sett på slik satsing som et trekkplaster for turisme. Med bakgrunn i dette foreslår vi derfor å bygge en pumptrack ved siden av Halsenbanen, sier Minde, og forklarer hva en pumptrack er.
– En pumptrack er en lukket runde, eller bane, med en serie kuler, hopp og doseringer. Formålet er at du skal «pumpe» deg rundt banen i stedet for å tråkke, derav navnet pumptrack. Pumptracks er lagd for sykler, men man ser at de i noen tilfeller brukes av skatere også. Pumptrack er kraftig inspirert av BMX-racing, hvor man skal gjennom en bane med flere kuler, hopp og store doseringer, på en liten BMX-sykkel. Men i motsetning til en BMX-bane, har ikke en pumptrack definert start og mål, og du kan sykle runde etter runde, sier Minde, som tror en slik aktivitet vil kunne skape enda mer liv og aktivitet i sentrumsområdet.
– Skateparken yrer med liv til nesten hele døgnets tider. De unge farer rundt på brett og sykler, mens voksne møtes på «sidelinjen». Med et utvidet tilbud på Halsenbanen legger man til rette for at enda flere kan komme seg ut, i aktivitet og møter andre for sosialisering, sier Adrian Minde.

 

Les forrige sak:
Sofie Venæs og Ivar Aas var solister da Skatval Hornmusikklag hadde sin etterhvert årlige konsert på stemningsfulle Steinvikholmen.
Magisk stemning på Steinvikholmen

Stemningsfullt med Venæs og Aas og hornmusikklaget

Close