4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Vil favne bredt med kunsten

Ingunn Ystad stiller ut sine verker

Ingunn Ystad stiller ut sine verker i Kimen frem til 30. april. Ingunn Ystad stiller ut sine verker i Kimen frem til 30. april.

Ingunn Ystad er billedkunstner og kunstpedagog. Nå stiller 37-åringen fra Trondheim ut sine verker i Kimen.

Utstillingen har fått navnet Favne, og handler om å favne skapertrangen, om å la det stå til og favne tiden, sette avtrykk og være til stede.

– Favne handler om å slippe løs energien til å male bilder og omfavne det som utspiller seg i verkstedet. Det handler om å favne de verkene som blir til, sier kunstneren.

Ystad har hatt en rekke utstillinger i hele landet, fra Bodø i nord til Stavanger i sør. Hun er nylig innkjøpt av Nord Trøndelag kunstmuseum. Kunstneren har samboer og to barn, og bor i Trondheim.

– Utstillingen handler også om å favne bredt og male med ulike teknikker samtidig. Det handler også om å favne mislykkede verk med å sy det sammen til et nytt verk eller destruere en tegning slik at det gjenoppstår som en skulptur, sier Ystad.

Utstillingen viser en variasjon av verk. Maleri på lerret, maleri som draperi og skulptur, produsert i 2020 og 2021. Flere av verkene er til salgs. Utstillingen åpnet sist lørdag og holder åpent til og med 30. april.

Les forrige sak:
Fant båt under Strandryddedagen: – Folk er blitt flinkere til å plukke søppel

Tjue frivillige speidere stilte opp for å hjelpe til under aksjonen

Close