5 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Vil flytte treningen til fjæra

koronapandemien tvinger treningssenteret til å tenke nytt

Hedda Fjerdingøy (t.v.) Amalie Rodahl er to av instruktørene som vil ta med seg medlemmene i fjæra for å trene. Foto: Privat. Hedda Fjerdingøy (t.v.) Amalie Rodahl er to av instruktørene som vil ta med seg medlemmene i fjæra for å trene. Foto: Privat.

Koronapandemien tvinger Hell Treningsstudio til å tenke nytt. Nå vil de flytte saltimer ved treningssenteret ned i fjæra.

– På grunn av koronasituasjonen blir man tvunget til å tenke nytt, men vi lytter også til hva våre medlemmer har lyst på. Det å trene ute er ypperlig, sier Marius Børseth, daglig leder ved treningssenteret på Hell.

I utgangspunktet ønsker Børseth og de andre å benytte Hellstranda til gruppetreningene.

– Vi har sendt en e-post til kommunen for å spørre om hva vi kan eller ikke kan gjøre i forhold til koronasituasjonen, og om vi fritt kan disponere området en periode en gang i blant, sier han.

Vil bruke naturen

Det å trene ute betyr også man kan benytte naturens treningsmanualer.

– Vi kommer til å medbringe matter, kettlebells, strikk og noe annet treningsutstyr, men meningen er også at man kan bruke det som finnes av muligheter i naturen. Å løpe i bløt sand, trene med benkene som finnes og mye annet ligger det til rette for. Vi håper også det skal bli mulig å få spilt litt volleyball, sier Børseth.

Været nord for Dovre er som kjent av det ustabile slaget, men det har treningssenteret tatt høyde for.

– Vi kommer til å ha treningssalen ledig hvis vi må trekke inn. Er det tre grader og sludd, er det bedre å trene inne. Målet er å komme i gang med utetreningsøktene i løpet av mai, men vi avventer med å bestemme det til vi ser hvordan været blir, sier han.

Marius Børseth er optimistisk med tanke på fremtiden, selv om 2020 og 2021 har vært to tøffe år. (Arkivfoto)
Marius Børseth er optimistisk med tanke på fremtiden, selv om 2020 og 2021 har vært to tøffe år. (Arkivfoto)
Skryter av kommunen

2020 ble et svært vanskelig år for mange treningssentre, og det gjelder også for Hell Treningsstudio. I tre måneder holdt de stengt, men lojale medlemmer valgte i stor grad å betale avgiften til tross for at de ikke fikk trene på månedsvis. Også på høsten ble det restriksjoner, og også 2021 startet ikke helt greit.

– Det var ikke morsomt å holde stengt i januar, men jeg vil gi kommunen skryt for at de åpnet opp ganske hurtig da de mente at smittesituasjonen var under kontroll. Selv om vi ikke mister medlemmer under korte nedstenginger, taper vi penger i form av driftsinntekter av medlemmer som handler når de trener, sier Børseth.

– To drittår

2021 blir heller ikke noe gullår rent økonomisk for de fire som er tilknyttet treningssenteret.

– Vi har bare vedtatt at 2020 og 2021 blir to drittår, men vi skal komme oss gjennom det. Vi frykter også at koronaen fortsatt vil påvirke oss utover høsten og regner ikke med at vi er tilbake til normalen før i januar 2022, sier han.

Sentret har opplevd en økning i medlemsmassen i løpet av vinteren.

– Særlig har vi fått flere yngre medlemmer, og det kan bero på at de velger å trene her ettersom de ikke får delta i organisert trening gjennom idrettslagene. En del idrettslag har også trent hos oss gjennom vinteren, sier Børseth.

Les forrige sak:
Leder for Helsehuset Katarina Sederholm Hoff (t.v.) og representant fra Bygdekvinnelaget i Hegra, Sigrun Storflor.
– Jeg håper dere slipper å bruke den

Helsehuset fikk en splitter ny hjertestarter i gave

Close