16 °C Stjørdal, NO
23/05/2019

Vil flytte ungdomsskolen fra Hegra

|| – Venstre vil flytte ungdomsskolen fra Hegra til Stjørdal og er også opptatt av å gi bosentrene bedre legedekning, sier gruppeleder Leif Eggen.||

– Vi ønsker å styrke vilkårene for oppvekst og levekår for innbyggere i Stjørdal, sier Venstres gruppeleder Leif Eggen, som forhåndslanserer flere forslag før kommunestyret samles til budsjettmøte torsdag morgen. 

– Venstre ønsker fortsatt å flytte Hegra ungdomsskole til Stjørdal. Rådmannen tar stilling til hvordan dette kan gjennomføres mest hensiktsmessig. Det handler om å gi elevene et større nettverk før de begynner på videregående skole. Dessuten innebærer forslaget en økonomisk gevinst. Og på denne måten blir alle de tidligere bygdesentra likestilt, sier Eggen, som også er opptatt av framtiden til kommunale skolebygg. 

– Ellers er partiet opptatt av at kommunale skolebygg ikke kan leies ut til skoleformål i regi av ulike private aktører. Vi ber også rådmannen se nærmere på barnehagestrukturen i kommunen. Her kan økonomiske gevinster styrke voksentettheten. Det er noe å hente på struktur også på barnehageområdet, sier Eggen som også har tanker om legedriften i deler av Stjørdal kommune:

– I dag gir Stjørdal kommune tilskudd til to legekontor i Skatval og Hegra. Det er helt overflødig. Her har legene i utgangspunktet lavere leie enn sine andre kolleger i Stjørdal. Skal vi først gi støtte til legekontor, må det omfatte alle. Men vi ønsker ikke å gi slik støtte. Derimot ønsker Venstre at disse pengene heller kan brukes på bedre legedekning for bosentrene, sier Venstres frontfigur Leif Eggen.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
||
Vogntog ødela autovern

  Politiet meldte like etter klokka 20 tirsdag kveld om et […]

Close