17 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Vil gå marsj mot vindmøller

Bildet viser planområdet i Verdal med foreslått vindkraftpark. Nå vil Kverndalens Venner arrangere marsj inn mot områdene i Kverndalen.

 

– Kverndalens venner er en organisasjon med 1060 medlemmer som arbeider mot at Kverndalen skal ødelegges av vindkraftverk. Vi kaller området for Kverndalen, utbygger E-ON kaller det Hyllfjellet og Sognavola, ingen av oss har helt rett. Området det er planer om å bruke til vindkraftverk er stort og mangfoldig, og utgjør ca. 68 km2, altså 3 ganger Leksdalsvannets areal i Verdal, sier Bjørn Ivar Gomo blant Kverndalens venner. Han vet det er flere i Stjørdal sin region som er skeptiske til E-ON sine planer om vindkraftetableringer, og håper flere fra denne regionen blir med til Verdal. 

 

– Det er viktig at alle som ønsker å ta vare på Kverndalen som urørt natur blir med på Kverndalsmarsjen. Det er mye en bør være med på, men noen ganger må en prioritere. Kverndalsmarsjen går bare en gang i ditt liv, og vi får bare denne sjansen til å synliggjøre den store motstanden mot vindkraftplanene. Det er kanskje enda viktigere å arbeide for å få med flere i sin omgangskrets, sier Bjørn Ivar Gomo.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Går fra Karlgården i Sul

– Når går marsjen, og hvor mange stiller Bjørn Ivar?

– Vi har planlagt start fra Karlgarden i Sul klokka. 10 lørdag 15. juni. Det blir tur i rolig tempo, med pauser ved behov slik at alle kan være med.  Vi går opp på Spjeldberget der det er utsikt over det meste av planområdene. Det er en tur på 4 – 5 km. På Spjeldberget blir det samling med orientering. Kverndalssangen blir fremført og det blir god tid til å ta seg mat, prate og slappe av. Vi regner med at en del av deltakerne må ned til Sul igjen i løpet av ettermiddagen. Det blir sørget for at det er lokalkjente med på tilbaketuren.  De som ønsker å bli med utover kvelden og natta, blir med ca. 1,5 km videre ned til området rundt fjellstyrets hytte.  Der blir det leirbål, grilling, gitarspill og sang, så det er stor fare for at det kan bli trivelig. Alle deltakerne må ta med det de har behov for av mat og drikke. Vi har leid fjellstyrets hytte, så den kan vi bruke til nødvendige ting, men alle som skal overnatte, må ta med seg telt og sovepose. Hytta har to utedass som vi kan bruke, sier Bjørn Gomo. Søndag skal det bli en fin dag i fjellet på nytt. Den organiserte delen avsluttes i Sul utpå ettermiddagen søndag.

 

– Det er gratis å være med, inkludert trimmen og opplevelsene. Ikke vent med å melde dere på. Det er viktig for oss å få et inntrykk av interessen så tidlig som mulig, og det er viktig for deltakelsen at noen går foran og ”drar med seg” andre, sier arrangøren. . Spørsmål om arrangementet og påmelding på e-post til:

vommolfjellet@berre.no, eller ring telefonnummer:   95 12 95 05

 

 

Les forrige sak:
Masse bilder fra Hommelvik

  {joomplucat:183 limit=66}

Close