11 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Vil gi Landsturneringen 200.000

Foreslår kommunal støtte til storarrangement i Stjørdal

Halvparten av hovedkomiteen til Landsturneringen. Fra venstre: Jenny Langåssve, Roar Børstad, Merethe Storødegård, Grethe Liatun og Eva Skei. (Foto: Privat) Halvparten av hovedkomiteen til Landsturneringen. Fra venstre: Jenny Langåssve, Roar Børstad, Merethe Storødegård, Grethe Liatun og Eva Skei. (Foto: Privat)

Landsturneringen i håndball og fotball for utviklingshemmede skal arrangeres i Stjørdal i år. Nå foreslår rådmannen at kommunen bidrar med 200.000 kroner i tilskudd.

I dagene 30. og 31. august og 1. september kommer cirka 2.000 tilreisende til Stjørdal for å være en del av Landsturneringen, som er landets desidert største arrangement for utviklingshemmede utøvere.

– Store nasjonale idrettsstevner som Landsturneringen 2019 er spesielt attraktivt for Stjørdal kommune som arrangementsby og ringvirkningene av Landsturneringen er ventet å gi både materielle, og immaterielle, verdier til kommunen og regionen. Samtidig gir Landsturneringen med tilreisende fra hele landet, store muligheter for Stjørdal kommune til omdømmebygging og profilering gjennom mediadekningen som vil være stor, med mange lokale aktører som blir profilert i lokale medier over hele landet, skriver rådmannen i sin tilrådning til politikerne i formannskapet.

Rådmannen går inn for at det bevilges 200.000 kroner i tilskudd til turneringen. Arrangørene har søkt om 50.000 kroner til arrangementsforberedelser, 50.000 til gjennomføring, 50.000 til rekrutteringstiltak og 50.000 til miljøtiltak med sunn idrettsmat.

Landsturneringen 2019 har et bruttobudsjett på rundt 4,1 millioner kroner, og det er en målsetting for arrangørene at størst mulig andel av varer og tjenester kjøpes lokalt i Stjørdal.

En hovedkomite på ti personer, ledet av Merethe Storødegård, står for gjennomføringen av turneringen, mens det er Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund som står bak arrangementet.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
SISTE FINPUSS: Anne Berit Sivertsen, Tomas Woldseth og Harald Morten Bremseth gjør seg ekstra flid før de skal innta Chat Noir.
Chat Noir – her kommer vi!

- Nå blir drømmen virkelighet

Close