10 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

Vil ha kommunestyresal for alle

– Må tilpasses mennesker med nedsatt funksjonsevne

Jan Inge Kaspersen (Ap) er opptatt av at kommunestyresalen skal være tilpasset alle mennesker. Jan Inge Kaspersen (Ap) er opptatt av at kommunestyresalen skal være tilpasset alle mennesker.

Arbeiderpartiet ønsker elektronisk stemmesystem og tilpasninger som passer for alle i kommunestyresalen.

– Det er viktig at alle innbyggere i Stjørdal kan stille til valg uten å oppleve at de vil møte fysiske hindringer dersom de blir innvalgt i kommunestyret. Kommunestyresalen må derfor allerede før valget tilpasses for å kunne brukes av mennesker med nedsatt funksjonsevne. Det sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat Jan Inge Kaspersen, som tar opp disse spørsmålene i en interpellasjon til ordføreren i kommende kommunestyremøte.

Han viser til at i kommunestyresalen i dag må representantene reise seg for å avgi stemme, talerstolen har en pedal som må trampes på for å endre høyden og det er ei trapp opp til ordførerbordet. Kaspersen er også opptatt av at alle skal få vite hvem som har stemt på hva.

– Etter møtene bør det være mulighet for velgerne å se hvilke politikere som stemte hva i de ulike sakene. Et elektronisk system for votering kan bidra til dette, i tillegg til å gjøre selve voteringen mulig for alle, påpeker Kaspersen.

Han ber derfor om at rådmannen legger fram en politisk sak for å finne de beste tilpasninger for kommunestyresalen, og foreslår at det innføres et elektronisk stemmesystem som er klart til oppstart av kommende kommunestyreperiode.

Les forrige sak:
Bjørg Sissel Kvannli leder NM-komiteen i Meråker. Nå får de 200.000 i støtte fra Meråker kommune.
200.000 fra kommunen til NM

Bidrar til middag, beredskap, buss og profilering

Close