-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

Vil ha lavere fartsgrense – mens andre ønsker seg mer speilbruk

Ønsker seg 50-sone der det er 80 i dag

Fersdalsveien er lang, og fartsgrensen varierer. Nå er det en hytteeier som ønsker en vurdering på å senke fartsgrensen. (Illustrasjonsfoto: Marthe Langsåvold) Fersdalsveien er lang, og fartsgrensen varierer. Nå er det en hytteeier som ønsker en vurdering på å senke fartsgrensen. (Illustrasjonsfoto: Marthe Langsåvold)

Hytteeier ved Fersdalsveien ønsker å ha 50-sone på uoversiktlig strekning.

Det er i et brev til Meråker kommune at en hytteeier har bedt kommunen vurdere fartsgrensen på Fersdalsveien.

– Like før man kommer til Pålsvika er det skilt for opphøring av 60-sone. Med så mange avkjørsler og hytter nære vei er det merkelig at fartsgrense 80 skal være riktig på denne strekningen, skriver hytteeieren i brevet. Hun fortsetter med å nevne at barn og voksne ofte går tur langs veien og bilen og at bilene kjører altfor fort på denne strekningen.

– Her burde fartsgrensen vært satt ned til 50, da det er svingete og uoversiktlig flere steder, mener hytteeieren som mener kommunen om å vurdere om dette er noe de kan gjøre noe med.

Mens noen vil ned med fartsgrensen er andre i området opptatt av at trafikken ikke skal gå så sakte som den gjør i perioder.

– Det er lov å se seg i speilet for de som er på «søndagstur» i området. Å ligge i 40-50 hele Fersdalsveien, mens de ser seg omkring uten å kjøre til side og slippe forbi biler bak er en uting og skaper bare irritasjon. Det er ikke alle som er på sightseeing langs Fersdalsveien, sier en kvinne som bruker veien jevnt og trutt.

 

Les forrige sak:
Varebil og tilhenger fra Latvia ble stanset i Stjørdal torsdag og der var det mange mangler å finne. (Foto: Statens vegvesen)
Her var det meste galt

Bruksforbud på bil og henger og føreren ble anmeldt

Close