10 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Vil ha skoleelever ut i gårdsarbeid

– Dette kan være viktig for rekrutteringen til næringen

PÅ BONDEJAKT: Jannicke Larsen ønsker at 9. klassingene skal få muligheten til å ha sin arbeidsuke hos en gårdbruker. Nå trenger hun bønder som har lyst å vise fram næringen sin til ungdommene. PÅ BONDEJAKT: Jannicke Larsen ønsker at 9. klassingene skal få muligheten til å ha sin arbeidsuke hos en gårdbruker. Nå trenger hun bønder som har lyst å vise fram næringen sin til ungdommene.

Er du gårdbruker og har lyst å vise en ungdom hva jobben din innebærer tror landbrukskontoret at det kan være en måte å få rekruttering til yrket.

9. klassingene har en arbeidsuke i løpet av skoleåret. Nå håper landbruksrådgiver Jannicke Larsen at det finnes noen gårdbrukere som kan ta imot interesserte skoleelever.

– Vi mener dette kan være viktig for rekrutteringen til næringen. På den måten kan de som teller på knappene om å ta utdannelse i den retningen få et innblikk i yrket, sier Jannicke Larsen.

Hun er klar på at én gårdbruker ikke trenger å knytte seg til én elev en hel uke, men at kanskje to eller tre bønder kan «dele» på arbeidsuka. På den måten kan de også få innom ulike typer landbruksvirksomhet.

– Det kan være dyrehold, men det kan også være at de driver med bygging på gården eller andre forefallende oppgaver. Så har jeg fått litt signaler om at det kan være vanskelig å binde seg for en hel uke. Da skal vi finne løsninger som gjør det mulig med færre dager, sier Larsen.

Landbruksrådgiveren har vært i kontakt med ungdomsskolene i Stjørdal om dette og de er positive til at også landbruket er et mulig arbeidsuke-sted.

Coop Storlien artikkelnivå

– Det finnes helt sikkert ungdommer som kan tenke seg arbeidsuke på en gård, så nå trenger jeg bare noen positive gårdbrukere som kan ta imot 14- og 15-åringene. Kanskje den opplevelsen kan få dem til å søke seg inn på landbruksskole eller annen utdannelse i retning av primærnæringene, sier Jannicke Larsen.

 

Les forrige sak:
Innleggsforfatterne Halvard Dahle (t.v.) og Frak Arne Hammer foran toalettet som er kjøpt men ikke tatt i bruk.
Debatt: Offentlig toalett ved Stavsjøen

- Det får da være grenser for hva vi som innbyggere skal kunne godta

Close