-6 °C Stjørdal, NO
27/02/2020

Vil ha skolematen på bordet fra neste høst

– Vi vet at dette virker, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat

Arbeiderpartiets ordførerkandidat foreslår i torsdagens kommunestyre å innføre skolemat i alle Stjørdals-skolene fra 2020.

– Det er ikke nødvendig å prøve ut en ordning med skolemat bare på noen utvalgte skoler, vi vet at dette virker.

Det mener Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen, som i torsdagens kommunestyremøte fremmer et forslag om å innføre skolemat i alle skoler i Stjørdal i 2020.

– Vi må lage en skolematordning som blir så bra og billig at alle vil benytte seg av tilbudet. Vi kan ikke risikere ei ordning som skaper et enda tydeligere skille i klasserommet, mellom de som
kjøper mat av kommunen, de som smører hjemme og de som ikke har med seg mat i det hele tatt, mener Kaspersen, som peker på to mulige modeller for å få til en akseptabel finansiering.

– Frem til skolematordningen blir finansiert av staten vi også må se på modeller slik den de har i Meråker, der de sammen med næringslivet og frivillige gir elevene gratis skolemat. Dersom dette ikke er mulig i Stjørdal bør kommunen betale deler av regninga frem til et gratis skolemåltid blir vedtatt i Stortinget, slik at flere blir med, spesielt de som i dag kommer uten mat på skolen, er den klare meldingen far Kaspersen, som dermed følger opp vedtaket fra Arbeiderpartiets landsmøte som gikk inn for å innføre gratis skolemat i hele landet.

Les forrige sak:
Olaf Lydvo fikk onsdag kveld Tulipanprisen for 2019 i forbindelse med Nybrottkarusellen.
Hedret for enorm frivillig innsats

Mr Friidrett tildelt Tulipanprisen 2019

Close