2 °C Stjørdal, NO
30/03/2020

Vil heise flagget på kvinnedagen

Kvinnedagen må markeres med offentlig flagging, mener SV-representant

FLAGGDAG: Morten Harper ønsker at flagget heises utenfor rådhuset 8. mars. (Arkivfoto)
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

SVs Morten Harper ønsker at Stjørdal kommune innfører flagging ved rådhuset 8. mars.

– Stjørdal SV mener det er naturlig at en så viktig dag som kvinnedagen er offentlig flaggdag. Flere norske byer har allerede innført flagging på 8. mars, blant annet Trondheim. For å vise støtte til arbeidet for en mer likestilt verden, foreslår vi at det flagges ved Stjørdal rådhus 8. mars, sier Morten Harper.
Kommunestyrerepresentanten har fremmet en interpellasjon om dette til torsdagens kommunestyremøte. Han peker på den historiske viktigheten av kvinnedagen.
– Det er nå 110 år siden den internasjonale kvinnedagen ble innstiftet på den sosialistiske kvinnekongressen i København i 1910, sier Harper, som er tydelig på at det fortsatt er manglende likestilling på enkelte områder i samfunnet.
– En viktig kvalitet ved det norske samfunnet er en stor grad av likestilling, men det er fortsatt utfordringer og problemer. For eksempel er det klare lønnsforskjeller mellom menn og kvinner, og vi vet at det er flere kvinner som er i en arbeidssituasjon med ufrivillig deltid. Kvinner er dessuten mer utsatt for alvorlig partnervold. En av ti norske kvinner oppgir at de er blitt utsatt for «alvorlig fysisk vold» i nære relasjoner, sier Harper som er spent på ordførerens svar på flaggespørsmålet. Han håper at flagget kan heises allerede på årets 8. mars.

 

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Utrykningspolitiet)
Fire fikk fartsbot

Hadde det travelt i 70-sone på E14

Close