6 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Vil kjempe for lensmannskontoret: – Det handler om trygghet

Dorthea Elverum mener Norge bør ha lensmannskontorer flere steder enn i dag

Dorthea Elverum håper ungdommene vil strømme til valgurnene 13. september. Dorthea Elverum håper ungdommene vil strømme til valgurnene 13. september.

Dorthea Elverum, Senterpartiets ungdomskandidat til neste ukes Stortingsvalg, mener Meråker fortjener å få tilbake lensmannskontoret.

Gjennom nærpolitireformen har 20 lensmannskontor blitt lagt ned i løpet av de siste årene, blant annet i Meråker. Det liker ikke Senterpartiets fjerdekandidat på stortingslisten.

– Det handler om trygghet, og vi ønsker tjenester nær folk. Vi vil ha god beredskap i nærmiljøet, og jeg ønsker å få tilbake lensmannskoret i Meråker, sier 25-åringen.

– Grunnleggende

Dorthea Elverum mener Norge bør ta seg råd til å ha lensmannskontorer flere steder enn i dag.

– I vårt nærmiljø er det Meråker og Levanger som mangler lensmannskontorer, og det er ikke bra. I Levanger bor det 20.000 mennesker. Det handler om å prioritere, og også for Stjørdal er det viktig at en grensekommune som Meråker har politiberedskap, sier gruppeleder for Senterpartiet i kommunestyret i Stjørdal.

Elverum mener også manglende beredskap kan gå ut over bosettingslysten.

– Trygghet er viktig for folk, og da vil man ha grunnleggende tjenester som ambulanse og politi i nærmiljøet. Det må være på plass for at folk skal bosette seg i en kommune, sier hun.

39 skoledebatter

Elverum har de siste ukene reist rundt på 39 skoledebatter for å få ungdommer i tale foran valget.

– Ungdommene er engasjerte, de stiller spørsmål og klapper når de er enige. Jeg håper selvsagt mange vil stemme Senterpartiet, men det viktigste er tross alt at ungdommene bruker stemmeretten. Det er fortsatt noen dager til valget, og for dem som ikke har bestemt seg er det viktig at de søker informasjon. Dessuten kan de møte oss politikere på torget lørdag, sier hun.

Utdanning har naturlig nok vært et viktig tema under alle skoledebattene Elverum har deltatt på.

– Det er fortsatt for mye teori i yrkesfag, og vi ønsker mer praktisk undervisning innen de praktiske fagene. Dessuten ønsker vi å øke stipendene slik at ikke elevene på yrkesfag må velge mellom PC og verneutstyr. Det må de i dag, sier Elverum.

Les forrige sak:
Purple Night med Terje Craig (nr. 2 fra h.) kommer til Søndre kulturhjørne 16. september.
Nå går det mot normale tilstander for kulturlivet: – Endelig er vi i gang igjen

Og nå skal Purpe Night hylle Deep Purple

Close