-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Vil legge begrensninger på campingvogner

Hauganfjæra Camping. (Arkivfoto) Hauganfjæra Camping. (Arkivfoto)

Kommunestyret skal avgjøre vognstørrelsen på campingplassene. Det foreslo ordfører Frode Revhaug, og det vedtok formannskapet.

Et enstemmig formannskap på Frosta sa nei til å tillate villavogner på campingplassene. Det vil si større og mer huslignende vogner enn de som trekkes langs vegene.

Med nei til store vogner i formannskapet, ble innstilling sendt til kommunestyret. For ordføreren foreslo å overlate den endelige avgjørelsen til kommunestyret, og det ble enstemmig vedtatt.

– Ta standpunkt

I saksframlegget ba kommunedirektør Endre Skjervø om et standpunkt til hva som skal tillates på campingplassene i kommunen.

– Den naturlige språklige forståelsen tilsier at det kun bør tillates campingvogner. Men kommunens tidligere forvaltningspraksis tyder på at det kan være rom for å fravike ordlyden, og tillate oppføring av villavogner, skrev Skjervø.

To alternativ

Kommunedirektøren skisserte to alternativ til vedtak.

Det første som ble enstemmig vedtatt som innstilling, var at villavogn ikke kan likestilles med campingvogn. Det vil innebære at det i utgangspunktet ikke tillates oppføring av villavogner på regulerte campingplasser i Frosta kommune. Oppføring vil være betinget av dispensasjon.

Alternativet som ble forkastet var å likestille villavogner med campingvogner.

Men kommunestyret skal avgjøre.

Les forrige sak:
Mann mistenkes for ruskjøring etter kontroll

Close