15 °C Stjørdal, NO
13/07/2020

Vil oppfylle bygdedrømmen til flere

Ønsker å forenkle muligheten til å ha flere boenheter på gårdene

VIL ÅPNE FOR BYGDEDRØMMEN: Høyre-politiker Geir Falck Anderssen mener det må vurderes enklere og bedre muligheter til å oppføre en eller to eller tre nye boenheter på gårdsbruk i Stjørdal. VIL ÅPNE FOR BYGDEDRØMMEN: Høyre-politiker Geir Falck Anderssen mener det må vurderes enklere og bedre muligheter til å oppføre en eller to eller tre nye boenheter på gårdsbruk i Stjørdal.

Høyres planpolitiker, Geir Falck Anderssen, vil at gårdbrukere skal få større muligheter til å føre opp flere boenheter på tunet sitt.

– Vi har lagt til rette for mange byggefelt i grendene, men for grunneiere blir dette ofte både for dyrt og risikabelt. Min mening er at vi må gjøre det enklere å kunne føre opp en ny bolig, eller to eller tre, på bygda, sier Geir Falck Anderssen.

Rullering av plan til høsten

Inntil tre boenheter kan bygges uten at det stilles krav om en reguleringsplan, og det er dette Høyre-politikeren nå tar til orde for.

– Den nye plankomiteen starter arbeidet med rullering av arealplan til høsten. Det er i den forbindelse jeg ønsker at vi ser på mulighetene. Det finnes mange gårdsbruk i Stjørdal der det står tomme driftsbygninger ettersom det stilles stadig større krav til mer og mer areal for at gården skal være drivverdig. Men det er mange som ønsker å bo landlig, og på bygda, så det må finnes en bedre løsning på dette, mener Geir Falck Anderssen.

Oppfyller drømmer

Han understreker at han gjennom flere perioder i lokalpolitikken har snakket mye om landbruk og bygda, og samtidig er han tydelig på dyrkajordas plass i det store bildet.

– Vi skal ikke bruke dyrkajord til nybygg. Stjørdal har en nullvisjon når det gjelder å forsyne seg av dyrkajord, og den skal fortsatt være gjeldende, sier Geir Falck Anderssen.

Han snakker varmt om en ekstra boenhet eller tre på gårdstunet.

– Det kan være nybygg, eller det kan være at tomme driftsbygninger bygges om. Poenget er at det oppfylle manges drøm om å få bo landlig, samtidig som det kan være god økonomi i det for gårdeieren, sier Falck Anderssen.

Les forrige sak:
Stor interesse for historiens første bluesmarsj. (Foto: Jan Henrik Siraas)
Turmarsjen endte ved frokostbordet

Bluesentusiastene var tidlig på´n på lørdag

Close