12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Vil satse på fiskeemballasje

Svenn Bekken (bildet) i Bewi satser friskt med oppkjøp av Norplasta i Stjørdal. ­Ambisjonen er å bli en ­fyrtårnbedrift innen emballasje inne matsektoren.

 

Norplasta i Stjørdal kan oppleve en ny epoke i utviklingen av plast- og folieprodukter. Eierskiftet fra Bakken til Bewi fra Frøya-Hitra kan resultere i større satsing på produktemballasje til fiskeindustrien.

Overtakelsen av Norplasta i Stjørdal skjedde formelt 1.januar. Konsernledelsen i Bewi ser med interesse på det fremtidige potensialet fabrikken har på Stjørdal, og de ser investeringen på 50 millioner kroner i sammenheng med økt behov for emballasje til matindustrien i årene som kommer. Norplasta med opprinnelsesår 1947 og Ib Wellendorf i ledelsen, har opplevd eierskifter flere ganger tidligere. Ansatte ved Norplasta har blitt vant endringer de senere årene. Med Bewi og Svenn Bekken på eiersiden, kan de ansatte regne med en større satsing på fiskeemballasje i tillegg til dagens produksjon.

Diskusjonen er i gang inne i produksjonshallen på fabrikken om fremtidig satsing blant annet på emballasje til fiskeprodukter. Christian Bekken, Svenn Bekken, Morten Furunes, Rolf Solberg og Arild Paulsen inne i hallen.  

Store innen emballasje til fiskeoppdrett
Bewi, (Bekken-Witsø) startet opp sin utvikling av emballasjeprodukt parallelt med oppdrett av laks på Hitra-Frøya i 1980. Selskapet har i dag produksjon i Bodø-området foruten to andre steder, og basis for veksten har vært kasser i isopor til fiskeindustrien.

– Vi ønsker å gjøre Norplasta til en totalprodusent på emballasje for matprodukter, og vil tilføre dagens produksjon folie og plast innen segmentet EPS teknisk emballasje. Målet for Bewi er å skape et av landets største fyrtårn in­nen emballasje der Stjørdal blir med på laget, sier Svenn og Christian Bekken. De to deltok denne uka på pressekonferanse i lokalene hos Norplasta sammen med Arild Paulsen, Rolf Solberg og Morten Furunes. Administrerende direktør Rolf Solberg har tro på plusstall for bedriften i tiden som kommer. Han legger vekt på den erfaring og innovative fokus som Bewi viser som nye eiere av bedriften. De nye eierne fremhever også de gode kommunikasjonslinjene fra Stjørdal med båt, fly, vei og bane.

Produksjonsmedarbeider Per Rønning hos Norplasta er spent på satsingen fremover med nye eiere på plass hos Norplasta i Stjørdal. Rønning har arbeidet over 30 år ved bedriften.

 

Vil trolig merke ­endringene

Per Rønning har arbeidet på Norplasta i over 30 år. Han er spent på eventuelle endringer som kommer i kjølvannet av eierskiftet ved bedriften.

– Vi har sett endringer tidligere. Det er naturlig å tro at emballasje innen fiskeindustrien vil bli et viktig satsingsområde fremover. Det forhåpentligvis i tillegg til den produksjonen vi har i dag på mange områder, sier Per Rønning. Kari Søberg arbeider med økonomi i administrasjonen hos Norplasta, også hun er spent på hva eierskiftet fører med seg for de 68 ansatte i produksjon og administrasjon ved Norplasta. Ledelsen i Bewi antyder økning i omsetningen og omstrukturering i bedriften, men vil ikke si noe spesifikt i forhold til eventuell overtallighet. Nyinvesteringer i størrelsesorden 40 millioner kroner er antydet for bedriften i Stjørdal.

Les forrige sak:
Beskyttelse av navn

Foretaksregisteret kan registrere firmanavnet og dette gir enerett til det registrerte […]

Close