-4 °C Stjordal, NO
20/02/2020

Vil satse stort på barnehagen nærmest stasjonen

Høyre tar til orde for en full oppgradering av kommunens eldste barnehage

Høyres ordførerkandidat, og sittende varaordfører, Ole Hermod Sandvik tar til orde for en full oppgradering av sentrumsbarnehagen, Midtheim. Høyres ordførerkandidat, og sittende varaordfører, Ole Hermod Sandvik tar til orde for en full oppgradering av sentrumsbarnehagen, Midtheim.

– Vi må vurdere en totalrenovering. Eller kanskje rett og slett bygge en ny og større Midtheim barnehage.

Varaordfører Ole Hermod Sandvik har tatt turen til den eldste kommunale barnehagen i Stjørdal. Midtheim barnehage ble åpnet i 1973 og tusenvis av «sentrumsbarn» har gått i barnehagen som ligger bare få minutter utenfor byens sentrum. Nettopp beliggenheten er årsaken til at Høyres toppkandidat ønsker å bruke noen millioner på den godt brukte barnehagen.

– Stjørdal Høyre er av den oppfatning at det må satses ekstra på Midtheim barnehage i årene som kommer. Rett og slett fordi den ligger svært nært Stjørdal stasjon som er, og skal være, det store trafikknutepunktet i Stjørdal.

Snekker’n Boligmesse

– Om målene i den nylige vedtatte byvekstavtalen skal nås må et betydelig større antall mennesker bruke tog eller buss fra Stjørdal stasjon i stedet for privat bil. Da ligger det til rette for en ekstra stor etterspørsel etter de få barnehageplassene på Midtheim barnehage rett og slett fordi det det vil forenkle logistikken til småbarnsfamiliene, mener Sandvik.

Han ser, og vet, at det er gjort mye og godt vedlikehold ved Midtheim barnehage, men det må mer til.

– Det er ikke til å komme bort fra at det burde vært gjort større tiltak eller kanskje rett og slett bygd en helt ny og større barnehage, sier Ole Hermod Sandvik.

Han understreker at Høyre er opptatt av at barnehagestrukturen skal innrettes på en slik måte at det finnes gode barnehageplasser der foreldrene har behov for det.

– Vi vil fortsatt være positive til private barnehager og påse at både private og offentlige barnehager gis like vilkår, men Stjørdal kommune som barnehageeier må ha planer om å gjøre sine barnehager mest mulig attraktive for barnefamilier. Midtheim barnehage må ligge høyt på en slik prioriteringsliste, og man må vurdere totalrenovering eller bygge en ny og større Midtheim barnehage, sier Høyres Ole Hermod Sandvik.

Les forrige sak:
Bjørn Arild Enget (nærmest) ble matchvinner med straffescoring mot Ørland. Før det hadde John Valstad (i bakgrunnen) scoret to av Frams mål. (Arkivfoto)
Vant dramakamp mot bunnlaget

Fram tok tre viktige poeng

Close