2 °C Stjørdal, NO
21/02/2019

Vil savne lompen


Det skulle ta nøyaktig 10 år fra Stig Herjuaune ble ansatt i Jernbaneverket med ansvar for medie-håndtering av Gevingåsen tunnel til prosjektet sto ferdig. I jernbanebransjen må man tydelig være tålmodig før prosjektene ser dagens lys. Endelig ble det tatt de nødvendige politiske beslutninger slik at Muruvik og Solbakkan i Hommelvik fikk en annerledes og langt bedre hverdag. Stig startet tidlig med interesse for formidling. Lokalaviser, aspiranttid i Nidaros, to perioder i Arbeider-Avisa, sju år i Fosnafolket i tillegg til flere medie- og infoverv i Forsvaret.

 

– Du kan godt si jeg har en bred bakgrunn fra media og avislivet. Formidling, nabo og mediehåndtering i dette jernbaneprosjektet har gitt meg en ny dimensjon og god erfaring, sier Stig Herjuaune som nå ser brakker og arbeidsfolk forlate tunnel-prosjektet. Gjennom de to årene prosjektet har pågått har Stig og de andre i prosjektledergruppen møtt mange personer både i prosjektet og beboere langs strekningen med hovedtyngde i Muruvik, Hommelvik og på Hell.

 

– Jeg synes selv vi har greid å nå ut med informasjon i god tid, og under hele prosjektet. Aviser, TV og radio har hjulpet oss verdifullt med å spre nyttig info om tunnelprosjektet på 4,4 kilometer gjennom Gevingåsen. Dette har igjen skapt fred og ro for utførelsen, sier Stig Herjuaune som har ansvar for informasjon om utbygging i Midt- og Nord-Norge i Jernbaneverket. 53-åringen har også gode minner fra tiden i Forsvaret. På Værnes var han med Bård Floor Gimnes på bakken og opp i fly. Her ble begivenheter formidlet blant annet i Forsvarets Forum og andre kanaler. Han har eierandel i Shetlands Larsen sin skute fra krigsårene, og fikk flere ganger en prat med noen av Linge-karene fra krigsårene.

 

Endelig åpen tunnel
Beboere i Muruvik og Hommelvik har i rundt 130 år levd med jernbanen tett inntil bebyggelsen. Nå går togene gjennom fjellet, og Stig Herjuaune er sammen med prosjektledelsen i Jernbaneverket glad for at dagen er kommet for åpning av prosjektet.

 

– Nå i dag feirer vi med pomp og prakt. Mange har lagt ned mye av sin tid i dette prosjektet, og arbeiderne i tidligere Mika bør spesielt nevnes. Folk med bred erfaring i tunnelarbeid som i dag fortsetter i firma Betonmast. Når jeg ser alle barna som i dag feirer uten at vi har hatt en alvorlig ulykke føler jeg meg glad i kroppen. Jeg føler vi har lykkes med vår målsetting om å ivareta helse miljø og sikkerhet i prosjektet Gevingåsen Tunnel, avslutter Stig Herjuaune i Jernbaneverket.

 

 


Les forrige sak:
Statsråd, fylkesordførere, ordførerne Terje Granmo i Malvik og Johan Arnt Elverum i Stjørdal var med på åpningen av Gevingåsen Tunnel tirsdag.
Tunnelåpning med pomp og prakt

Jernbaneverket og Mika-arbeiderne som i to år har arbeidet med utsprenging […]

Close