7 °C Stjørdal, NO
21/04/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 16

Vil spre matglede, ikke koronasmitte

Serveringsbransjen mener det er trygt å spise ute

Christine Hagen og kokk Raysun Paringit ved Sabrura forteller at gjestene er flinke til å følge smittevernreglene. Christine Hagen og kokk Raysun Paringit ved Sabrura forteller at gjestene er flinke til å følge smittevernreglene.

Noen er fortsatt engstelige for å spise ute, men serveringsbransjen i Stjørdal mener det er ingen grunn til å være redd.

– Stort sett er gjestene greie og gjør det de får beskjed om. De føler seg trygge, sier Christine Hagen, daglig leder og franchisetager ved Sabrura i Stjørdal.

På sushirestauranten må gjestene registrere seg og sprite hender, og vente til de blir henvist til bordet.

– Ved buffeen har vi laget en guide om hvordan gjestene skal opptre. For eksempel er det ikke lov til å være flere enn seks personer samtidig, sier hun.

Tøft år

Hagen innrømmer at det siste året har vært tøft, og har stilt store krav til omstillingsevnen hos de 13 ansatte ved restauranten.

– Det har gått bra, takket være take away-salget. Det berget oss under nedstengningsperiodene, sier hun.

Inne i restauranten er det kun lov til å være 54 i slengen.

– På fredag og lørdag har det hendt at noen har ventet, men stort sett har det gått fint, forteller Hagen.

I løpet av et halvt års tid er forhåpentligvis alt ved det normale igjen.

– Vi lever i en usikker tid, og hverdagen er vanskelig å planlegge. Jeg har troen på at våren og sommeren blir grei, og det er ingen fare for oss. Vi skal greie oss, sier Hagen.

Mats Henriksen ved Hos Oss oppfordrer folk til å besøke restaurantene og lover trygge forhold under besøkene.
Mats Henriksen ved Hos Oss oppfordrer folk til å besøke restaurantene og lover trygge forhold under besøkene.
Smittevernmeny

Serveringsbransjen gikk nylig ut med kjøreregler i form av en smittevernmeny for alle som ønsker å spise ute, hvor blant annet gjestene oppfordres til å lytte til de ansatte og spre matglede, men ikke koronasmitte. Restauranten Hos Oss på torget opplever også at folk er flinke til å lytte til betjeningen, men innrømmer at det har vært en krevende tid å starte et serveringssted midt i en pandemi.

– Fortsatt kan det ta tid før pandemien er over. Vi omstiller oss og gjør det vi kan for å fungere og være en trygg møteplass. Vi håper å komme oss igjennom perioden, men det har væt vanskelig for en nyetablert bedrift i en pandemi, sier Mats Henriksen.

Det er hans mor Monica Renbjør som driver restauranten, som fikk et oppstartsår i motbakke men likevel har kommet seg godt igjennom perioden.

– Vi har et bra konsept som vi har kanontro på.  Sammen med de andre bedriftene i bransjen går vi nå ut og sier at det trygt å gå ut. Utelivet er viktig ikke bare for oss, men også for Stjørdal. Vi lever og ånder for dette, og det er viktig å få frem til gjestene at det er trygt å gå ut, sier han.

Les forrige sak:
Meråker kommune vil selge sin aksjepost i alpinsenteret. (Arkivfoto: Meråker Alpinsenter)
Kjøpelysten trio fikk ja fra kommunestyret

Vil selge sin aksjepost i alpinsenteret

Close