9 °C Stjordal, NO
20/01/2020

Vil teste ut gratis buss til barn og unge

– Lokalbusstilbudet har dessverre blitt stemoderlig behandlet

BUSSVENNER: SVs toppkandidat Morten Harper (i midten), og hans partikolleger Lars Ivar Fridtjofsen (t.v.) og Per Arvid Ravlo er opptatt av at bussene skal bli enda viktigere i lokalsamfunnet. BUSSVENNER: SVs toppkandidat Morten Harper (i midten), og hans partikolleger Lars Ivar Fridtjofsen (t.v.) og Per Arvid Ravlo er opptatt av at bussene skal bli enda viktigere i lokalsamfunnet.
Åpent Hus Høy

SV i Stjørdal ønsker en prøveordning der barn og unge får reise gratis med lokalbussene.

– Dette handler om miljø, og det handler om å etablere gode reisevaner hos unge mennesker, sier SVs toppkandidat Morten Harper. Han ønsker å foreslå en ordning der Stjørdal kommune betaler bussbillettene innenfor kommunens grenser for barn og unge opp til 15 år. – Vi er opptatt av kollektivtilbudet og i så måte er lokalbussen veldig viktig, sier Harper, som garanterer en SV-kamp for det lokale kollektivtilbudet i neste kommunestyreperiode.

– Det er kjempeviktig at vi lærer barna å ta buss og gjør dette til en trygg opplevelse for dem, sier hans partikollega Per Arvid Ravlo.

Flere avganger og bedre tider

Morten Harper snakker om busstilbudet, eller det litt for tilfeldige sådant, sammen med sine to busskjørende partikolleger Lars Ivar Fridtjofsen, som står på 5. plass på kommunevalglista og Per Arvid Ravlo som er SVs 7. kandidat. Begge de to med årevis busserfaring brenner veldig for kollektivtilbudet.

– Lokalbusstilbudet må utvikles både med antall avganger og at de går på tider av døgnet da innbyggerne kan benytte seg av det, sier Fridtjofsen og Ravlo.

– Busstilbudet styres i stor grad fra fylkeskommunen. Hva kan kommunen gjøre med det?

– Kommunen har mulighet til å være med på premissene og de har innflytelse på det lokale tilbudet. Det er viktig at disse midlene brukes, sier Morten Harper.

– Lettere tilgjengelig

De ser daglig at det er vanskelig for innbyggere, særlig ute i grendesentrene å benytte seg av kollektivtilbudet.

– Lokalbusstilbudet har dessverre blitt stemoderlig behandlet, sier Morten Harper, og Ravlo mener det burde vært satt større fokus på frekvensen i bygdesentrene.

– Det er ikke enkelt å komme seg fra for eksempel Sørbøgda på Skatval eller andre steder utenfor sentrum og inn til sentrum. Slik det er i dag er det bestillingstransport, men kollektivtilbudet burde vært lettere tilgjengelig, sier Per Arvid Ravlo.

Oppfordrer til å ta skolebussene

SV-politikerne er opptatt av at folk skal la bilen stå, men samtidig har de forståelse for at folk velger å kjøre selv.

– Så lenge tilbudet ikke er bra nok, og så lenge mange heller ikke kjenner til mulighetene, blir det vanskelig å få flere til å velge kollektivt, sier Lars Ivar Fridtjofsen.

Det går ikke veldig mange busser rundt i Stjørdal kommune i dag, men samtidig tror Ravlo at det ikke er alle som er klare over mulighetene som finnes.

– Skolebussene som går i hele kommunen er for eksempel tilgjengelig for alle. Det er kanskje ikke alle som er klar over det, og det skjer vel nesten aldri at skolebussene er stappfulle av skoleelever, sier Per Arvid Ravlo.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
To hunder involvert i uheldige hendelser

To løshunder involvert i to episoder

Close