10 °C Stjørdal, NO
21/09/2020

Vil tilbakeføre Storvika til gammel storhet

Kay Morten Myrbekk ønsker å utvikle Storvika til et attraktivt friluftsområde med flere tilbud

VIL SATSE I STORVIKA: Kay Morten Myrbekk (52) håper på tillit for å kunne utvikle Storvika i Stjørdal til et attraktivt friluftsområde med flere tilbud. Han har allerede studenter ved NTNU Gløshaugen i gang med å lage skisser over mulighetene. VIL SATSE I STORVIKA: Kay Morten Myrbekk (52) håper på tillit for å kunne utvikle Storvika i Stjørdal til et attraktivt friluftsområde med flere tilbud. Han har allerede studenter ved NTNU Gløshaugen i gang med å lage skisser over mulighetene.

Han har driftet serveringstedet i Storvika gjennom fire sesonger. Kay Morten Myrbekk ønsker å få tilbake gammel storhet med nye løsninger. Nå skisserer han unike overnattinger, restaurant og sauna nede ved fjorden, det meste laget og driftet av ungdom.

Det er mange i denne regionen som har opplevelser fra Storvika gjemt i minnet. De flotte badestrendene har i generasjoner blitt benyttet på solfylte dager, men på 60- og 70-tallet var det et yrende liv med restaurant, campinghytter med turister, dansekvelder og store arrangementer.  Flere verdenskjente artister holdt konserter i Storvika. De siste sommermånedene i fire sesonger har Kay Morten Myrbekk (52) driftet serveringstedet ved at ungdom har fått verdifull skolering og erfaring. Nå lanserer han planer om å bruke «Nye Storvika» som en mestringsarena for ungdom i alderen 14-24 år.

GAMMEL STORHET: Den første restauranten oppført i Storvika sto klar for publikum og badegjester året 1935. Den var i funkis-stil og gulmalt. Nå ønsker Kay Morten Myrbekk som har driftet kiosken i fire sesonger en videreutvikling av det offentlige friluftsområdet.
GAMMEL STORHET: Den første restauranten oppført i Storvika sto klar for publikum og badegjester året 1935. Den var i funkis-stil og gulmalt. Nå ønsker Kay Morten Myrbekk som har driftet kiosken i fire sesonger en videreutvikling av det offentlige friluftsområdet.

– Det hadde vært fint for Stjørdal å kunne utviklet området med attraktive helårige tilbud. Som lokal ildsjel som brenner både for Storvika og de yngre krefter, har jeg tatt initiativ til et utredningsarbeid med mål om å få med kommune, fylkeskommune og stat for å utvikle tilbudene. Pionerarbeidet er et forslag. Stjørdal kommune som eier området står selvsagt fritt til å velge løsninger, sier Myrbekk, som har gjort seg godt kjent med Storvikas historie.

– Allerede i juli året 1935 ble den første baderestauranten i funkis-stil åpnet med sin gule farge. De svenske hyttene og svenske turister inntok Storvika fra 60-tallet. Vi kunne delt mange historier, men nå er jeg mest opptatt av mulighetene Storvika kan ha for fremtiden, sier Kay Morten Myrbekk.

Tegnes nå av arkitektstudenter ved NTNU

Storvika er et friluftsområde tilhørende kommunen. Tilgjengelighet skal derfor ivaretas for befolkningen. Akkurat dette er Myrbekk opptatt av å videreføre. Samtidig ønsker han større attraktivitet i området.

– Slik jeg ser det mangler perlen Storvika i dag de tilbudene som kan skape en attraktiv destinasjon. Vi har inngått et samarbeid med masterstudenter på 5. året på arkitektstudiet ved NTNU Gløshaugen, som med ungdommelig iver har grepet fatt i prosjektet utvikling av Storvika. Jeg kan formidle at de dyktige arkitektstudentene nå har en intern konkurranse hvor flere forslag vil bli presentert den 15. oktober.

– Hva ser studentene for seg i Storvika som kan skape interesse?

– Konkret snakker vi om flere bygninger i unike utførelser som kan fylles med attraktive tilbud. Restaurant, overnattingshytter i skogkanten og en sauna ved sjøen er oppdraget de har fått, sier Kay Morten Myrbekk. Målet er at tegningene og modellene kan bidra positivt i dialogen med å få på plass en avtale med kommunen. Han understreker at tilgjengelighet i området skal ivaretas for alle som vil benytte Storvika og at minst mulig av naturen vil bli berørt.

Mestringsarena for ungdom

Med gode erfaringer som veileder for ungdom i driften, ønsker Myrbekk å bruke Storvika som en mestringsarena for disse inkludert ungdomsskolene, Ole Vig videregående skole og NAV.

– I samarbeid med oss kan bruke Storvika til opplæring og arbeidstrening. Spesielt med fokus på å bidra til å hindre frafall på videregående og få de som har falt utenfor tilbake til skole eller ut i jobb. Vi ønsker at Storvika kan brukes til ordinær opplæring og drømmen er at ungdom på byggfag, elektro og andre relevante linjer ved Ole Vig videregående skole skal kunne bidra til å få realisert det flotte anlegget de unge arkitektene har tegnet.

– Kan du vise til øvrig samarbeid med ungdom og ungdomsmiljøer?

– Allerede nå har vi et godt samarbeid med reiselivslinja på Ole Vig videregående skole. Lærer Kine Dybwad har på en profesjonell måte veiledet egne elever til praktisk skolering og opplæring hos oss. Mye av kunnskapen i forhold til det pedagogiske opplegget som kreves i nye Storvika kommer fra henne. Konkret er prosjektplanene delt opp trinnvise. Målet er å åpne restaurant og overnattingssted og sauna før sommeren 2022. Senere kan det kanskje komme et spa med sjøutsikt, sier Myrbekk og gir honnør til kommunens park- og idrettsavdeling som de siste årene har oppgradert området. Nå håper han på fortsatt godt samarbeid med flere parter til det beste for Stjørdals befolkning sin bruk av området.

– Jeg håper også politikere i kommunen og fylket ser den muligheten dette gir for få et helårsanlegg som samtidig bidrar til å hindre frafall fra skole og arbeidsliv. Politisk ledelse ved Stjørdal brenner for å utvikle strandsonen inkludert Storvika. Da er håpet er at vi sammen kan få til noe innbyggerne i kommunen vil være stolte av, avslutter Kay Morten Myrbekk.

Les forrige sak:
Får 200000 i erstatning for trær som ble felt

Krevde drøyt 900000 - ble tilbudt 4800

Close