11 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Vil utvide Kimen

Ordføreren ønsker å legge til rette for større plass til kulturhusets aktiviteter

HOTELLTOMTA: - På denne tomta skal vi utvide Kimen og reise et nytt bygg som også skal inneholde hotell, sier ordfører Ivar Vigdenes. HOTELLTOMTA: – På denne tomta skal vi utvide Kimen og reise et nytt bygg som også skal inneholde hotell, sier ordfører Ivar Vigdenes.

– Vi ønsker å selge hotelltomta og gi større plass for Kimen sine aktiviteter der særlig kino og kulturskole har behov for større plass, sier ordfører Ivar Vigdenes.

– Nå har vi solgt hjørnetomta for 17,25 millioner kroner til Vennatrø Eiendom. Da gjenstår kun hotelltomta for å fullføre innrammingen av parken utenfor Kimen. På den måten får vi ferdigstilt et viktig kvartal i byen. I dag skal kommunestyret behandle en sak om «formuesplassering». Det betyr at vi flytter pengene fra salget av hjørnetomta over til hotelltomta, sier ordfører Ivar Vigdenes.

Dermed vil selskapet Stjørdal Kulturutvikling (SKU) få muskler til å ta en utviklingsrolle og finne en riktig kjøper av tomta som kan bidra til en positiv utvikling. Det skal gjøre SKU mer robuste til nødvendige grep for å rykke nærmere en ønsket realisering av tomta som er regulert til hotell og allment tilgjengelig næring.

– Det åpner for leiligheter som maksimalt kan strekke seg 16 etasjer over bakken opp til en fastsatt kotehøyde. Her må vi forholde oss til flyplassens behov. SKU har dialog med aktører som er interessert i tomta med utgangspunkt i reguleringsplanen som legger til rette for å reise et hotell, sier ordføreren.

Vigdenes er glad for at Kimen allerede er klargjort for å bygge en bro over til nybygget på hotelltomta. Med forbehold om kommunestyrets godkjenning vil formuesplasseringen bli satt i verk.

– Vi ønsker på denne måten å gi SKU muskler til å realisere tomta og utvide kulturhuset, konkluderer ordfører Ivar Vigdenes.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Les forrige sak:
Tina Daffinrud og Petter Nilsen Skansen gikk helt til topps i fylkesmesterskapet for salgselever.
Tina og Petter er fylkets beste salgselever

- En spennende, men også nervepirrende dag

Close