3 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Villa skal fly høyt under VM

||| (Foto: André Villa)|(Foto: André Villa)||

Hovedkomiteen i World RX of Norway sørger i år for ytterligere underholdning utover fartsfylt kjøring i rallycross-verdensklasse, skriver de i en pressemelding. 

– Endelig er det klart. Publikum kan vente seg spektakulære hopp og vågale triks med motorsykkel da André Villa og fire andre profesjonelle internasjonale freestylekjørere kommer til Lånkebanen for å demonstrere og vise fram sitt spektakulære show med motorsykkelakrobatikk under pausene i VM-runden på Lånkebanen. Villa forteller at de vil kjøre flere bolker i pausene på lørdag, og han lover at showet tar seg opp underveis utover dagen. Først vil de vise grunnleggende triks, for de som ikke har sette dette før, så braker det løs med mere vågale hopp – som vil ta pusten fra deg, står det i pressemeldingen. 

Publikumsvennlig

– Dette blir en slags generalprøve til showet – Ullevaal Xtreme – vi skal ha på Ullevaal stadion helgen etterpå. Hoppet er en stålkonstruksjon som skyter oss 12 meter høyt og 25 meter langt, for å så lande på en stålkonstruksjon som er fem meter bred, forklarer Villa.

Showet vil foregå slik at flest mulig publikummere har god utsikt, og Villa og hans team skal kjøre flere oppvisninger utover dagen. Det blir også muligheter for å møte Villa og hans kjørere etter showene.

André Villa kommer fra Vågå men er bosatt i Spania og i Trondheim der han har stiftet familie. Han har levd av å kjøre Freestyle Motocross i 15 år og har kjørt i toppnivå og har medaljer både i VM, Redbull X-Figthers og X-Games.

Drømmer om rallycross

– Jeg har et svært godt forhold til rallycross. Jeg har vært på Lånkebanen under VM de siste årene sammen med Monster Energy, men jeg har også vært så heldig å få prøve å kjøre rallycross, selv om det var på et annet nivå enn det kjøres på Lånkebanen. Jeg må innrømme at jeg drømmer om å kunne kjøre rallycross en dag, erkjenner fartsglade Villa.

Nå gleder han seg til vise fram sitt show foran publikum på Lånkebanen.

– Det blir spektakulært, lover Villa. Blant annet får publikum se baklengs salto med motorsykkel med opp til tre personer i luften samtidig.

Les forrige sak:
||
Sterk seier mot aggressiv motstand

Tre kamper gjenstår av årets 3. divisjonssesong og det tetter seg […]

Close