-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Vindkraft kan skape splittelse

 

Diskusjonen om nei, ja eller midt i mellom til vindkraft fortsetter i Meråker. At meningene er ulike blant innbyggerne i kommunen er sikkert, men noen velger å vise et klart standpunkt mot vindkraftplanene ved å skrive seg inn i utlagte lister flere steder i kommunen. På «Fossestua» på Coop-Trondos traff vi blant annet tidligere ordfører Svein Brekken som uttaler han har tatt et standpunkt sånn midt på treet når det gjelder vindkraft. Billy Reppe vil ha vindkraft, men da nedover dalen mot Gudå. Blant de som klart tar til motmæle mot vindkraft er Knut Lundemo. Han har skrevet seg på lista mot vindkraft og argumenterer for større satsing på fjellturisme.

 

–       Jeg er av den mening at vi bør vise frem de kvalitetene vi har i fjellene våre i Meråker. At en kraftaktør kommer til Meråker og skal kommersialisere kraft og selge denne til egen fortjeneste er jeg sterkt i mot. Noe annerledes hadde det vært om all salg av kraft hadde gått tilbake til kommune eller stat. Ut fra listene ser vi at mange i Meråker ikke liker de fremlagte forslagene om vindkraftutbygging. Det ligger også lister ut på bensinstasjonen Best ved E-14 der mange har tatt standpunkt imot, sier Knut Lundemo. Nå er han spent på planene om en rallarvei, eller sykkelvei som Stjørdals-Nytt kommenterer grundigere i et intervju med MERUT. En sykkelvei som kan legges helt inn til Jämtland i samarbeid med svenskene.  

 

–       Kan ikke vindkrafta gi noe positivt tilbake Knut?

–       Nei dette representerer inngrep som Meråker slett ikke trenger. Tenk bare på alle fjelltoppene som er besøk det siste året med 7800 besøk på våre fjell. Hallgeir Martin (Lundemo.red.anm) har gjort en kjempejobb med å sette opp skilt og turbøker. Vi ser at folk liker fjellene våre slik de er. La oss slippe dette og legg bort planene, avslutter Knut Lundemo som er med selv og tilrettelegger med rydding av traseer for turfolk året rundt i Meråker.

 

 

Les forrige sak:
Daglig leder Torbjørn B. Strømstad, Meråker Utvikling
MERUT utvikler Meråker

  Meråker kommune har i flere år hatt status som omstillingskommune […]

Close