-3 °C Stjørdal, NO
24/10/2020

Vinterferieværet blir ikke så verst

Et par fuktige dager, men bedre mot helga

Dette bildet er fra fjorårets vinterferie, men snø er det mer enn nok av i Meråker Alpinsenter i år også. Det ser ut som ferieværet skal bli ganske så brukbart etterhvert. (Foto: Meråker Alpinsenter)

Mange skolebarn, og foreldre, har vinterferie denne uken, og de kan forvente seg en litt fuktig start på ferien. Fra og med mandag ettermiddag og det meste av tirsdagen er det varslet regn i lavlandet i regionen vår. Fra og med onsdag til og med lørdag varsler meteorologene oppholdsvær og noen varmegrader. Litt opi høyden, som i Meråker og i Tydal, kommer nedbøren i form av snø og ikke regn. Ved de store utfartsstedene ser det ut som det kan bli noen helt ok vinterferiedager på tampen av uka.

Ellers følger arrangørene av SkiTour nøye med på værmeldingene for førstkommende torsdag. Verdens beste langrennsløpere skal gå 38 kilometer fra Storlien til Grova i Meråker, og foreløpig ser varslene noenlunde bra ut. Den store utfordringen for Storlirenn-traseen er vind, og torsdag blir i følge langtidsvarslene ukas mest vindfulle dag. Det meldes om vindstyrke opp mot 11 sekundmeter på Storlien, noe som tilsvarer liten kuling. Fordelen med varselet er at vinden skal komme fra sør og sørøstlig retning. Det betyr vinden i ryggen det aller meste av turen over fjellet.

Her ser du langtidsvarselet for Stjørdal!

Her ser du langtidsvarselet for Meråker Alpinsenter!

Her ser du langtidsvarslet for Stugudalen!

Her ser du langtidsvarselet for Storlien!

Les forrige sak:
Mye mer enn bare et skirenn

Torsdag blir det skifest både i og utenfor skiløypene i Meråker

Close