9 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

Vipps-eksperter i seniorklassen

||| – Nå kan dere mer om Vipps enn 90 prosent av befolkningen, lover kursleder Kari Løkholm Hognes til seniorene.|Åse Nygård og Modulf Sandstad får både gode råd og hjelp til å trykke på rett tast av Kari Løkholm Hognes.||
Værnes begravelsesbyrå steindag april

– Dette blir dyre greier. Latteren sitter løst på kursrommet hos Hegra Sparebank. 15 seniorer fra Stjørdal Seniorforum er på Vipps-kurs, og flere grupperinger med veteraner kommer på kurs etter hvert. De tenker på at nå blir det enda lettere å skjemme bort barnebarn og andre ikke-seniorer med et lite pengebeløp i ny og ne.

Venter litt

– Jeg lastet ned Vipps her i dag, men det er jo utrolig snedig da, sier Modulf Sandstad. Den tidligere bankmannen er senior, men slett ikke ukjent med teknologiske løsninger.

– Neida, det går stort sett greit, men jeg er vel ikke den første til å slenge meg med på nye ting. Det er greit å la det utvikle seg litt først, sier Sandstad og smiler.

Lett å be

I løpet av Vipps-kurset ble det sendt noen meldinger, og kroner, hit og dit. Det kan nok tenkes at Sandstad og resten av seniorgjengen blir enda mer sjenerøse enn tidligere. Særlig hvis sjarmerende barnebarn sender en melding med en hyggelig forespørsel.

Coop Storlien artikkelnivå

– Det er jo viktig at vi henger med. Tanken er å ha dette kurset flere ganger, og det er bare å oppfordre alle om å bli med, sier Modulf Sandstad som også sitter i styret til Stjørdal Seniorforum.

Telefonutfordringer

Vipps-kursleder var Kari Løkholm Hognes. I løpet av et par drøye timer introduserte hun seniorene til mange av Vipps-mulighetene. Med noen enkle tastetrykk sendte de noen kroner seg i mellom, eller til familien, eller de bestilte kaffe på en kafeteria.

– En herlig gjeng, og nå er de jo eksperter, sier Løkholm Hognes, som ikke ser noen aldersbegrensninger for Vipps.

– En av utfordringene som dukker opp er at noen har litt andre telefonmodeller enn de som er tenkt til de mest moderne app´ene, sier bankdamen Kari Løkholm Hognes.

Les forrige sak:
||
– Viktig å samarbeide godt med alle flertall

- For det første vil jeg berømme alle involverte i stemmestyrer […]

Close