6 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Visst var det romjulskonsert!

En nesten fullsatt Lånke kirke under Lånke Kor-alls romjulskonsert.

Romjulskonserten til Lånke Kor-all bød også i år på overraskelser og gode musikalske opplevelser. Koret holder høy kvalitet og hadde med seg svært dyktige gjester fra København.  

I mange år har Lånke Kor-all hatt romjulskonsert i Lånke kirke. I år var intet unntak og 6. juledag samlet de nesten full kirke til årets konsert. Lånke Kor-all er delt i dame og herreavdeling. Dameavdelingen innledet konserten. På programmet stod tradisjonelle norske julesanger og britiske julesanger av kjente britiske komponister som Benjamin Britten.
Dameavdelingen viste at de er et meget godt kor og under ledelse av sin dirigent Kjersti Vist Heide framførte de «Kling no klokka», «I den søte juletid» og «Jul, jul, strålande jul».
Herreavdlingen, under ledelse av Mary Kjelaas sang «Nu vandrer fra hver en verdens krok» og «Nå tennes tusen julelys».

Odd Halvor Moen satte oss inn i ettertenksom romjulsmodus med sine velvalgte ord, før sangeren Bente Vist, bosatt i København, ble presentert og framførte vakkert og stemningsfullt «Mitt hjerte alltid vanker» med Odd Halvor Moen ved pianoet.

Bente Vist er sanger med stor internasjonal erfaring. Hun er opprinnelig fra Trondheim og søskenbarn med dameavdelingens dirigent Kjersti Vist Heide. Hun var sammen med sin mann, den danske fiolinisten Arne Balk-Møller på juleferie hos hennes foreldre. Og Vist kom de til Lånke kirke og ga publikum 4 sanger for sopran og fiolin av Gustav Holst.

Koret fortsatte med engelske julesanger og Bente Vist sang «And he shall feed his flock» med Brita Sjøberg på orgel. Brita Sjøberg skiftet til piano og la et meget godt grunnlag for en svært fin versjon av «O Helga natt» fra sopranen Bente Vist.

Coop Storlien artikkelnivå

Avslutningen var med alle aktørene. Først «Hark the herald» før den lokale julesangen «Julestjerne-eld» med tekst av Ivar Haugen og melodi av Kjersti Vist Heide satte et flott musikalsk punktum på året 2010. Vi gleder oss til romjula 2011.

 

Les forrige sak:
Svertesoppen utenpå panelet kan lett vaskes av. Ny linoljemaling kan påføres, men bør helst inneholde zinkhvit.
Kirka full av svertesopp

Tårnet i Flora kirke er snart mer sort enn hvitt. Ute […]

Close