2 °C Stjørdal, NO
18/02/2019

VM-Bronse til Stjørdalspar

Tuva Vik Byberg og Jans Bastian Aamodt fra Stjørdal Swingklubb med bronsemedalje i VM.


Tuva og Jens danset flotte runder hele veien fra innledende runde, via semifinalen med de 12 beste og til slutt finalen med de 7 beste. De danset veldig godt hele veien. Og når premieutdelingen nærmet seg var det veldig spennende for støtteapparatet fra Stjørdal og selvsagt også for danserne selv.  Da de sto igjen på gulvet blant de 3 siste parene visste vi at medalje var sikret! Flott innsats!

 

Malin Thyholt og Jørgen Engum danser også i juniorklassen. Også de danset veldig godt når det gjaldt som mest i årets viktigste konkurranse og danset seg rett inn i finalen de også. Men det holdt ikke helt inn til mål denne gangen så de havnet på syvendeplass. Dermed hadde de oppnådd det de håpet på, en finaleplass. Med en optimal finaledans hadde de nok havnet enda lenger opp på resultatlisten.

 

Men aller best et i juniorklassen og verdensmestre ble et annet norsk, Maria J. Øvstedal og Sondre Olsen-Bye fra Dombås. Stor jubel i den norske leiren selvsagt. 21 par deltok i klassen.

 

Det siste stjørdalsparet som deltok i VM var Annica Opheim og Ole Andreas Moksnes i voksen klasse. Her deltok 32 par. Paret, som rykket opp i voksen klasse for få måneder siden, gjorde det overraskende godt i den knivskarpe konkurransen og ble det beste førsteårs-paret. Etter innledende runde gikk 16 par videre og med en 18. plass ble det en hoperunde for å sikre en av de 8 siste kvartfinaleplassene. I kvartfinalen skal 24 par halveres til 12. Annica og Ole danset her en meget bra runde, kanskje det beste de noen gang hadde gjort og kom inn på 10. plass. Etter en grei runde i seminfinalen endte de på en 11. plass, imponerende av det unge danseparet!

 

Og for å gjøre kvelden komplett norsk ble det nok et gull til Norge i denne klassen også. Ellevill jubel når Susanne Barkhald Sandberg og Thorbjørn Solvoll Urskog fra NTNUI (og Fauske) ble ropt opp som vinnere. For Landslagssjef Jo-Inge Norum og kompanjong Aina Nygaard hadde en drøm. Og den var gått i oppfyllelse. To gull i samme VM! Feiringen varte en stund utover natten.

 

Til sammen deltok 10 norske par i VM.

 

Rammen rundt arrangementet i Stuttgart er ganske spesiell og imponerende. VM er en del av det årlige German Open Championship som i år ble arrangert for 25. gang på samme sted. I løpet av 6 dager deltar flere tusen dansere i sportsdans (standard og latin) samt altså Boogie-gjengen som har EM og VM annethvert år.

 

 


Les forrige sak:
Nortura Malvik - Foto: nortura.no
Gigantlån til slakteanlegg

  Det er Bondebladet som bringer nyheten om at lånet med […]

Close