16 °C Stjørdal, NO
31/05/2020

Vogntogsjåfør hadde 3,5 timer pause på 58 timer

En annen sjåfør hadde hvilt bare 4,5 timer på 25 timer

Dette skjemaet avslørte det grove bruddet på kjøre- og hviletid. (Foto: Statens vegvesen) Dette skjemaet avslørte det grove bruddet på kjøre- og hviletid. (Foto: Statens vegvesen)

Den rumenske sjåføren hadde kun en godkjent pause på 3,5 timer i løpet av 58 timer da han ble stanset i Malvik av Statens vegvesen natt til onsdag. Dette omtales av vegvesenet som grove brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Føreren av traileren, som var en fisketransport, fikk sitt førerkort inndratt.

Føreren skal ha hatt flere korte pauser i løpet av de 58 timene, men reglene sier at han skal ha to pauser på minst ni timer i løpet av dette antall timer.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

En annen sjåfør ble også anmeldt for grove brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Den norske sjåføren, som også fraktet fisk, hadde i løpet av 25 timer kun en godkjent pause på 4,5 timer. I dette tilfellet var det også mye kjøring uten sjåførkort den siste måneden. Totalt skal det dreie seg om 84 timer og 560 mil.

Les forrige sak:
NYE MULIGHETER: Flytting av fugledam åpner nye løsninger. Her er f.v. Per Inge Værnesbranden, John Fornes, Jon Petter Hernes, Tommy Reinås, Jon Fornes, daglig leder i Arne Hernes AS Geir Vidar Sørheim og Jon Uthus.
Vil flytte fugledam for å lage nytt næringsområde

Spenstig forslag kan gi 45 mål med nytt næringsareal på Sutterøy

Close