16 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Voksne funksjonshemmede får dekt hjelpemidler

 

-En gledens dag!, sier Per-Einar  Johannessen (bildet), fagkonsulent idrett for funksjonshemmede i Norges idrettsforbund.

 

Fjerning av 26-årsgrensen på aktivitetshjelpemidler til funksjonshemmede har i lang tid vært en prioritert sak for Norges idrettsforbund og flere interesseorganisasjoner for funksjonshemmede.

 

Hellsenteret uke 25 mobil

Regjeringen har satt av 55 millioner kroner til aktivitetshjelpemidler, og fjerner aldersgrensen slik at de over 26 år også kan søke støtte.

 

Den nye ordningen skal minke forskjellene mellom de med og uten funksjonshemming økonomisk.

 

Når ble dette vedtatt?

-Nå nylig. 26-årsgrensen skal fjernes 1. juli 2014, sier Johannessen.

 

-Mer inkluderende i idretten!

Hva betyr dette for alle funksjonshemmede?

-Enormt mye. Nå kan personer over 26 år som tidligere ikke har hatt råd til å kjøpe seg et aktivitetshjelpemiddel , få sjansen til det. Det er de færreste som har råd til å kjøpe seg en sitski til 50.000-70.000 kroner eller en håndsykkel fra 30.000 og oppover eller en el-innebandystol til nærmere 100.000, bare for å nevne noen eksempler. Ved å fjerne 26-årsgrensen kan vi få langt flere funksjonshemmede i fysisk aktivitet i Norge, sier Johannessen.

 

Det er ennå ikke avgjort hvordan utformingen av ordningen skal bli, men Arbeidsdepartementet vil samarbeide med Norges idrettsforbund og funksjonshemmedes interesseorganisasjoner i dette arbeidet.

 

Les mer på www.idrett.no

Les forrige sak:
Nå strømmer det på med velgere til valgurnene landet over. På Stjørdal Bibliotek var det godt oppmøte da Stj-Nytt la turen innom rundt kl.14.00 i dag mandag. Valg-vaktene Arve Børstad og Kåre Børseth passer her på at stemmeseddelen fra velger Per G. Holltrø går i urnen.
Husk å stemme!

  Det er viktig at du bruker din stemmerett fordi det […]

Close