6 °C Stjordal, NO
21/02/2020

Vømlingan i studio

||| |||

Fokuset i helga var fest og spetakkel, og studioet ble gjort om til en musikalsk lekegrind der alt fra en lettmetalltrapp, til skapdører og kaffebord ble brukt som perkusjonsinstrumenter. Lyden av fele og mandolin og trekkspill bar hele veien opp til Storsylen, og bassen og tromma trakk ned igjennom dalen helt til kommunesentret Ås, og gitaren lå trollstemt inni ei hule litt oppi lia. Midt i mellom der lå hovedvokalen og tømte ut av seg spissfindigheter som tappekrana på Væktarstua skjærtorsdag.

Vømlingan består av Terje Hilanmo, Per-Anders Elvertrø, Håvard Flatmo, Anbjørn Viem, Espen Myrvang og Jørgen Skancke Langen. Bandet ble startet i 1992, og hadde sin første hit med sangen Vømmøllokken i 1994, trolig landets mest solgte singelplate det året. De har også gitt  ut plater i både -97, -04 og -07, så nå var det på tide med en runde igjen.

Snekker’n Boligmesse

Det er et visst system i disse årstallene, tenker bandet høyt. I år er det 40 år siden den første plata med Vømmøl Spellmannslag kom ut, og det er derfor et såkalt vømmølår med stor v, Vømmølår. Runddag og greier. Noe må man jo finne på, og Håvard og Anbjørn hadde kommet litt i skrivemodus igjen, så da ble det innspilling. Artig det.

Låtene blir i stor grad produsert av bandet selv, man har jo noen år erfaring bak seg, men også tekniker Lars Lien bidrar med kreative innspill i prosessen. Lars Lien sin merittliste som plateprodusent er lang, men han er også en anerkjent musiker som tidligere har spilt med bl.a. Motorpsycho og som i dag er å finne bak klaviaturet i Tre Små Kinesere.  

Larsville studio ligger i den gamle skolestua i Stugudal og er for uinnvidde kun en nedslitt rønne du passerer på riksvei 705 på vei til Røros. Eller omvendt. For norske musikere derimot er dette et upretensiøst paradis med 150 års historie i laftaveggene, med gamle møbler der godlukta ennå kjennes, hvor man vasker seg i kaldt vann og sover i for korte skuvsenger.

Det er lett å lage god musikk når presset fra storbyenes musikkpoliti ikke dytter deg opp mot veggen og hytter med neven og banner på engelsk. Skolestua i Stugudal er kameratskap og dårlige vitser, gutta på tur uten programleder, flere kokker som lager masse søl på kjøkkenet, men musikere som yter sitt beste foran mikrofonene. En av bandets siste låttitler sier vel det meste: Gutan kan å spæll. 

Les forrige sak:
||
Ny selger hos Krogstad Bil

Stig Vorum fra Stjørdal har en lang karriere bak seg som […]

Close