12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Williams kom gratis til Blink

G19-landslagsspilleren har signert amatørkontrakt

Robert Williams er tilbake i Stjørdals-Blink til stor glede for trener Roar Vikvang (t.v.) og sportslig leder Håvard Fuglem. (Foto: Blinkfotball.no) Robert Williams er tilbake i Stjørdals-Blink til stor glede for trener Roar Vikvang (t.v.) og sportslig leder Håvard Fuglem. (Foto: Blinkfotball.no)

I forrige uke signerte G19-landslagsspiller, og stjørdaling, Robert Williams under for Stjørdals-Blink Fotball. Den signaturen kostet 2. divisjonslaget ingenting.

– Overgangssummen er null. Robert kommer fra utgående amatørkontrakt i Rosenborg og signerte amatørkontrakt med varighet ut 2019 hos oss, sier sportslig leder i Stjørdals-Blink Fotball, Håvard Fuglem.

Ulovlig med lønn

19-åringen har skrevet amatørkontrakt med Stjørdals-Blink og det gjør at det ikke er mulig å utbetale lønn for den jobben han utfører på fotballbanen.
– Så lenge han har amatørkontrakt er det ikke lov å utbetale lønn til spilleren. Spillere med proffkontrakt har imidlertid krav på minimum 20 prosent stilling og minimum 4.500 kroner i lønn i måneden, sier Fuglem. Han ønsker ikke å tallfeste antall spillere som har proffkontrakt med Stjørdals-Blink, men omtaler det som få.

«Pit-stop»

Den sportslige lederen er strålende fornøyd med at Robert Williams er tilbake i Stjørdals-Blink og at denne muligheten dukket opp for klubben.
– HamKam var interessert i Robert, men vi kom ikke til enighet med dem om utdanningskompensasjonen vi skal ha. Totalpakken ble imidlertid alt for dyr for HamKam og da bød muligheten seg for oss og for Robert, sier Fuglem.
Han innser at Stjørdals-Blink Fotball er et «pit-stop» for 19-åringen som spiller på Norges G19-landslag.
– Robert Williams har i utgangspunktet ikke kommet til oss for å bli. Han har agenter som jobber for seg og han vil være aktuell for både Obosliga-klubber og eliteserieklubber etterhvert. Men jeg må innrømme at det er en sann glede å ha en G19-landslagsspiller i klubben, sier Håvard Fuglem.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Kommunen stanser bruk av skoleapp

Foreldrene har opplevd problemer med å kommunisere med skoler og barnehager

Close